İslam Memiş’ten altın tahmini! Tarih verdi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:55 am - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:55 am

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş‘ten altın ve dolar için yeni tahmin geldi. Memiş, gram altın ve doların ne zaman alınmasını ve satılması konusunda rakam vererek yatırımcıları uyardı. Merkez Bankaları konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, sene sonuna kadar faiz artırımların 3-4 kez devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Fed’in faiz kararı sonrası altın ve dolarda hareketlilik başladı. Kritik karar sonrası düşüşe geçen altın fiyatları 19 Haziran 2022 Cumartesi gününde de düşüşünü sürdürdü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise Merkez Bankası’nın sene sonuna kadar 3-4 kez faiz artırımına gideceğini belirterek altın ve dolar için alım ve satım seviyelerini açıkladı.

Ekonomik krizlerin 2023 yılında da devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, enflasyonun daha da artacağını işaret etti. Memiş aynı zamanda Merkez bankaları ve başkanlarının enflasyonla mücadeleyi sadece faiz artırarak yaptığını vurguladı.

ALTIN İÇİN ÖNGÖRÜLERİNİ AÇIKLADI

Gram altının 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi olduğunu belirten Memiş, ay sonuna kadar altının ons fiyatının 1880 dolar görebileceğini vurguladı.

DOLAR KURUNA DİKKAT

Memiş, “17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim var. Ben TL’ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980’e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim.” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş’ten Fed sonrası için dolar ve altın tahmini