İslam Memiş altın ve dolara dikkat çekerek uyardı! “Çok batan olacak”

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 10:41 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 10:43 am

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolardaki hareketliliğe dikkat çekerek “Çok batan olacak” ifadelerini kullandı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolarda yaşanan makas aralığı yüksek, ekran ile piyasalardaki büyük rakam farklarına ilişkin uyarılarına devam etti. Seçim sürecine de dikkatleri çeken Memiş, “Çok batan olacak” deyip bunun nedenlerini sıraladı.

İslam Memiş “Piyasalarda tuzak var” diyerek saat verdi

İslam Memiş, altınla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

“Altın onsu 1990 dolar seviyesinde. Burada bu haftalık yol haritamızda değişiklik yok. Fed’e kadar piyasalarda altın onsunda 1960, yukarıda 2010 dolar var, bu bant aralığında gelir gider uyarılarım vardı. 1970 iki kez test edildi, 2009’a kadar yükseldi, oradan tekrar satış geldi. 1960 öngörüm devam ettiği için, Fed’e kadar bunları takip ediyorum. Yaz aylarına kadar da 2350 doları takip edeceğiz.

Gram altın 1250 resmi rakamlar ama serbest piyasalarda 1353-1362 lira aralığında. Gün içinde 1374’e kadar yükseldi ama 1350 üzerinde gram altında gram altın almam, beklerim. Yıl içinde 1350, 1450 bunda değişiklik yok”

“ÇOK BATAN OLACAK”

İslam Memiş, Twitter üzerinden ise piyasadaki gelişmeleri değerlendirerek şu uyarıları yaptı:

“Dün 20,50’den $ alan şuan 20,30 Dün 1.380’den gram alan şuan 1.360

Son 2 hafta. Bu iki hafta içerisinde algıyla varlıklarına yön veren, kumar oynayan ya batacak ya da çıkacak. Çok kumar oynayan olacak. Çok batan olacak. Hadi hayırlısı. Bakalım batanlar suçu kimde arayacak? Çok merak ediyorum.
Zengin olan kendinden bilir, batan kimden bilir?

Seçim öncesi ve sonrası volatilite o kadar çok olacak ki, özellikle seçim gecesi o kadar çok büyük vurgunlar yapacaklar ki göreceksiniz. Sanal kumarhaneler çok yuvalar yıkacak. Çok intihar edenler olacak. Yapmayın, etmeyinler bir şey ifade etmeyecek. Malınızı, canınızı alanlar şampanya patlatarak kutlama yapacaklar! Ya kumar oynayanlar ne yapacak? Yuvasından, malından, canından olacaklar.

Sanal kumarhaneler, kampanya başlattı. Sanal kumarhaneler, pozisyon ayarladı. Sanal kumarhaneler, ipini hazırladı. Cellad hazır, kurbanını bekliyor. 2 hafta sonra ipin kurbanları kimmiş göreceğiz. Bugün celladına aşık olmuşların yürüyüşünü izliyoruz. Yarın ise göz yaşlarını.

Bugün o kurbanları gaza getiren, o masaya oturtan, ipe götüren seçimden sonra diyecek ki “Bak borcundan dolayı intihar etmiş, vah vah”. Düşmanlarınız böyle intikam alacak. Uyanık olun. Ya da olmayın, siz bilirsiniz.”

İslam Memiş altında yeni seviyeyi tarih vererek açıkladı