İŞKUR’da milyonluk yolsuzluk!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 11:01 am - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 11:16 am

Büyükçekmece İŞKUR‘da görevli bazı memurların, firma yetkilileri ile birlikte hareket ederek rüşvetle gerçeğe aykırı istihdam kayıtları oluşturdukları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu firma yetkilisi 39 şüpheli yakalandı.

Sabah’ın haberine göre; İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece İŞKUR’a yönelik rüşvet iddialarının ardından harekete geçti. A.U ve M.G adındaki iki memurun firma yetkilileri ile anlaşatak hayali istihdam kayıtları oluşturduğu belirlendi.

Kurum yetkililerinin, İŞKUR’un düzenlediği İş Başı Eğitim Programları’ndaki mevcut bazı yükümlülükleri yerine getirmedikleri durumlarda memurlara rüşvet vererek maddi menfaat temininde bulundukları tespit edildi.

Öte yandan, firma yetkilileri tarafından memur ve eşlerinin banka hesaplarına 3 milyon liraya yakın para aktardığı ve 16 milyon liralık kamu zararına neden olunduğu belirlendi.

Rüşvet, Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarına karışan 43 kişinin yakalanması için iki ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. 39 kişi yakalanarak gözaltına alındı.