İşkence skandalının yaşandığı Tokat’taki hastanede bir personele meslekten men cezası

Yayın tarihi: 23 Kasım 2022 Çarşamba 6:07 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2022 Çarşamba 6:07 pm

Tokat Medical Park Hastanesi’nde felçli bir hastaye şiddet uygulayan bir personel üç yıl süreyle meslekten men edildi.

Tokat’ta faaliyet yürüten Medical Park Hastanesi’nde acil serviste felçli bir hastaya işkence edilmesiyle ilgili Sağlık Meslek Kurulu kararını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından duyurduğuna göre söz konusu olaya dahil olan personelden birine üç yıl süreyle meslekten men cezası verildi.

ACİL SERVİSTE ÇALIŞAMAYACAKLAR

Diğer personelin ise başka bir sağlık kuruluşunda çalışabilmesi için altı ay mesleki eğitim alması şart koşuldu. İki personel de bir daha acil servislerde çalışamayacak.
Fahrettin Koca’nın paylaşımları şu şekilde:

“TOKAT’TA faaliyeti halen durdurulmuş olan özel hastanedeki olay sebebiyle yürütülen soruşturma sonucunda, yoğun bakım servisindeki bir hastaya karşı şiddet/ kötü muamele gösteren 2 yoğun bakım çalışanına verilen CEZALAR Sağlık Meslekleri Kurulunda bugün karara bağlandı.

Söz konusu 2 sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Süre sonunda, bir sağlık kurumunda çalışabilmesi için, 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma mecburiyeti var ve tekrar bir yoğun bakımda çalışması söz konusu değildir.

Sağlık Meslekleri Kurulunun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz.
Bağışlanamaz davranışlarıyla toplumu ve sağlık camiasını üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de mutlaka verecektir.”

Hastaya işkence edilen hastanenin faaliyeti durduruldu! Genel müdür görevden alındı