Hastaya işkence edilen hastanenin faaliyeti durduruldu! Genel müdür görevden alındı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2022 Pazar 8:31 am - Güncelleme: 20 Kasım 2022 Pazar 5:38 pm

Tokat’ta bir hastanın hastane çalışanlarının şiddetine maruz kalmasına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Koca, olayla ilişkin yaptığı açıklamada hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi. Hastaneden yapılan açıklamada hastanenin genel müdürünün görevden alındığı bilgisi verildi.

Tokat’ta faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi’nde iki yoğun bakım hemşiresi bilinci yerinde olmayan felçli bir hastaya şiddet uygularken görüntülendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımda bulundu.

Koca, “Tokat Medical Park hastanesinde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasını yaptı.

 

Tokat’taki özel hastanede kaydedilen görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi.

Erken saatlerde kente gelen 2 müfettiş, olayın yaşandığı özel hastanede incelemelere başladı.

FAALİYETİ DURDURULDU

Bakan Koca, soruşturmanın ardından bir paylaşım daha yaptı. Hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu bildiren Koca, şu açıklamayı yaptı:

Yoğun bakım servisinde bir hastanın çalışanlarca maruz kaldığı şiddet/ kötü muamele görüntüleri kamuoyuna dün yansıyan özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur. Sağlıkta hiç kimsenin güven sarsıcı fiiline toleransımız yoktur.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Olayın yaşandığı Medical Park Tokat Hastanesi’nden açıklama yapıldı. Yaşananların kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta, konudan haberdar olduğunda olayı araştırmak için derhal bir inceleme heyeti kurmuştur. Heyetin ilk incelemesinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli bildirimler yapılmıştır. Ayrıca sürecin sağlıklı yürümesi adına hastane genel müdürü görevden alınarak yerine vekaleten atama yapılmıştır. Şu an hukuki süreç devam etmektedir. Kurumumuzun ve Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta’nın bizzat konunun takipçisi olduğunu ve olmaya devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Tokat’ta hizmet veren özel hastanede yaşanan ve ulusal basında yer alan “Hemşireler felçli hastanın ağzını ve boğazını böyle sıktı” başlıklı haber üzerine açıklamaya gerek görüldüğü belirtildi.

Hasta M.A’nın bu yılın temmuz ayında yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı özel hastaneye başvurduğu aktarılan açıklamada, hastanın tedavisinin bir bölümünün genel yoğun bakım ünitesinde sürdürüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Hastanın 9 Temmuz’da yoğun bakımda tedavisi devam ederken, uygulanan ilaçlardan dolayı ajite halde burnuna takılı solunum cihazını çıkartmaya çalıştığı, bu sırada hemşirelerden birisinin yanına gelerek hastanın elini hızlı şekilde iterek engel olduğu, sonrasında el bileğinden yatağa bağlamak suretiyle elini sabitlediği tespit edilmiştir. Sonrasında başka bir hemşire daha olaya müdahil olmuştur. Bu harekete tepki vermesi üzerine eylemine son veren hemşire, sonrasında hastanın yanından uzaklaşmıştır. Süreç sonunda hastamızın tedavisine devam edilmiş, şifahen taburcu edilmiştir. Olayın İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildiği andan itibaren soruşturma açılıp bir başhekim yardımcısı ve yoğun bakım uzmanı görevlendirilmiştir. Soruşturma tarihinde ilgili hemşirenin iş akdine son verilmiş, diğer hemşireye de hastane tarafından kınama cezası verilmiştir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Felçli hastaya hastanede işkence!