İsim ve adresler çocukların vücutlarında

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 8:31 am - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 8:46 am

Ukrayna’da savaşta ölme ihtimallerine karşı geride kalan evlatlarını korumak isteyen anneler, çocuklarının sırtına isim ve akraba bilgilerini yazmaya başladı.

Ukrayna’nın Buça kentinde yaşananlar, bir anda dünya kamuoyunun en çok konuştuğu konulardan biri haline geldi. Ukraynalı aileler çocuklarını korumak amacıyla sırtlarına isimlerini ve akrabalarının iletişim bilgilerini yazmaya başladı.

Ukrayna Buça’daki iddialarını Birleşmiş Milletler’e taşıdı

ÇOK SAYIDA SİVİL ÖLÜ BULUNDU

Buça kentinde Rus askerlerinin çekilmesi sonrası gelen görüntülerde çok sayıda sivilin cansız bedeninin şehrin sokaklarına görülmüştü. Yerel yetkililer kentte yaklaşık 300 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti.

AKRABALARININ NUMARALARINI YAZDILAR

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Ukraynalı annelerin, ebeveynlerinin Ruslar tarafından öldürülmesi ve çocuklarının hayatta kalması ihtimaline karşı, çocuklarının isimlerini ve aile bağlantılarının listesini çocuklarının vücutlarına yazdığı görüldü.

ABD BAŞKANI BIDEN’DEN TEPKİ

ABD Başkanı Joe Biden, Buça’daki görüntülere ilişkin, “Bu bir savaş suçu. Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulayacağız” açıklamasında bulundu.

JOHNSON’DAN SERT SÖZLER

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Twitter’dan paylaştığı mesajda “Rusya’nın İrpin ve Buça’daki sivillere yönelik alçak saldırıları, Putin ve ordusunun Ukrayna’da savaş suçu işlediğinin yeni bir kanıtı” dedi.