IŞİD’in yeni lideri belli oldu! ‘Son bulmadı’ uyarısı yapıldı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2019 Pazar 11:04 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 8:57 am

Newsweek’in haberine göre IŞİD, Bağdadi‘nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti.

Trump: Bağdadi öldürüldü, Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak’a teşekkür ediyorum

Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından IŞİD’in yeni liderinin belirlendiği iddia edildi.

Newsweek’in haberinde, örgütün yeni lideri olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş’ın belirlendiği bilgisi verildi.

Rusya’dan ABD’ye Bağdadi’nin ölümüyle ilgili ‘delil’ çağrısı

“Bağdadi bir kuklaydı”

Newsweek’e konuşan isimsiz bir istihbarat yetkilisi, “Bağdadi bir kuklaydı. Operasyonlarda veya günlük işlerde yer almadı” dedi.

Yetkili, “Bağdadi’nin tek yaptığı şey evet ya da hayır demekti; planlama değil” ifadelerini kullandı.

Bağdadi operasyonuna ‘Kayla Mueller’ adı verildi

IŞİD lideri EbuBekir El-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Fransa ve İngiltereli yetkililer, Bağdadi’nin öldürülmesiyle IŞİD’in son bulmadığı uyarısında bulundu.

IŞİD lideri EbuBekir El-Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor. FransaSavunma Bakanı Florence Barley ediyor. twitterdan yaptığı açıklamada, Bağdadi’nin öldürülmesinin IŞİD’in bittiği anlamına gelmediği uyarısında bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da twitter hesabından yaptığı açıklamada, “El-Bağdadi’nin öldürülmesi teröre karşı önemli bir eşik ancak bu DAİŞ’in bittiği anlamına gelmiyor. Ortaklarımızla DAİŞ barbarlığına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.