İşçilere korona teşhisi kondu fakat üretim devam ediyor

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 9:28 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 9:28 am

Lüleburgaz’da Cam Sanayi Otocam Fabrikası’nda işçilere Covid-19 teşhisi konuldu ancak fabrikada üretim devam ediyor. Aksu, “İşçilerin tamamına test yapılmasını ve fabrikanın karantinaya alınmasını istiyoruz” dedi.

 

Birgün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; Kırklareli’ndeki Lüleburgaz Cam Sanayi Otocam Fabrikası’nda işçiler Covid-19 tehlikesiyle karşı karşıya. İşçilerin testlerinin pozitif çıkması sonucunda 2 işçi hastanede tedavi görürken 33 işçi ve ailesi de evlerinde karantinaya alındı.

Konuya ilişkin konuşan SOL Parti Lüleburgaz ilçe Başkanı Mehmet Aksu, “Otocam’da çalışan iki arkadaş bayram ziyaretlerinden sonra korona oluyor. Bu durum tespit edilince işçilerin temaslı olduğu 33 diğer işçi de tespit edilerek evlerinde karantinaya alınıyor” dedi.

Tedbiren 33 kişi karantinaya alındığını ancak diğer işçilerin risk altında çalışmaya devam ettiğini söyleyen Aksu, “Bizler işçilerin sağlığının riske atılarak çalıştırılmasını istemiyoruz. Tedbir kapsamında fabrikanın 15 gün karantinaya alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu arkadaşlar yemekhanede, soyunma odalarında birçok alanda diğer işçilerle de temasta bulundular ve bulunmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Felakete yol açmadan üretim dursun diyen Aksu, “Biz zaten Koronavirüs sebebiyle Kırklareli Cam’dan bir arkadaşımızı üç ay evvel kaybettik yine aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. İşçilerin tamamına test yapılmasını ve fabrikanın karantinaya alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.