İşçiler isyan etti: Ayağıma ayakkabı bile alamıyorum!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 4:38 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 4:38 pm

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde faaliyet gösteren Kar-Deniz ve Vero maden şirketlerinden 6 aydır maaşlarını ve tazminatlarını alamayan 20 maden işçisi isyan etti. Eylem yapan maden işçilerine Bağımsız Maden İş Sendikası destek verdi.

Eylemde söz alan bir maden işçisi, hak ettiği maaşını ve tazminatını 6 aydır alamadığı için büyük mağduriyet yaşadığını dile getirerek“Ayağıma ayakkabı bile alamıyorum. Ne haldeyim gören yok. 6 aydır ne maaşımı, ne de hak ettiğim tazminatımı alabiliyorum. Ayakkabım altı delik. Ayağıma ayakkabı bile alamıyorum. Utansınlar. Biz çocuklarımızın hakkını istiyoruz.” dedi.

Eylemde söz alan Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, maden sahiplerinin iktidar tarafından korunduğunu dile getirdi.

“ÇOCUĞUMU BORÇLA OKUTUYORUM”

Bir maden işçisi ise üniversitedeki çocuğunu borçla okuttuğunu belirterek tepkisini şöyle dile getirdi:

“Çocuğumu üniversitede sağdan soldan aldığım borçla okutuyorum. Nereye kadar böyle devam edecek. Bizim hakkımızı versinler. Dünyanın en ucuz yeraltı maden işçiliği Türkiye’de yapılıyor. Dünyada bir maden işçisi ortalama 3 bin dolar ücret alıyor, ama Türkiye’de 440 dolar alıyor. Ancak buradaki madencilerimiz 440 doları bile alamıyor. Patronlarına bakıyoruz, servetlerini araştırıyoruz. Maşallah hepsi keyfi yerinde. Malları, mülkleri var. Ama 6 aydır maden işçisini parasını vermiyor. Bu nasıl üç kağıtçılık. Kimi kandırıyorlar.”

Görüşme talep edeceklerini dile getiren madem işçisi “Gidip soracağız dinleyeceğiz. Şayet siz bu bir hafta içinde işçi arkadaşlarımızın tazminat ve maaşlarını kuruşu kuruşuna ödemezsiniz, şu kapının önüne kendimizi çakar ve kilitleriz. Kimseyi içeri sokmayız. Her yerde bunu yaptık Tekirdağ’da da bunu yaparız. İşçinin hakkını yiyenin her zaman karşısındayız. İşçinin hakkını yiyenin, dolandıranın karşısına çıkarız.” dedi.