İran’dan İsrail açıklaması: Türkiye ile ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 12:23 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 12:23 pm

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Türkiye ziyareti sırasında söylediklerine yanıt geldi. Yapılan açıklamada Lapid’in sözleri “gülünç” olarak değerlendirildi.

İsrail’in, İran’ın olası saldırıları nedeniyle vatandaşlarına Türkiye’ye gitmemelerine yönelik uyarı yapmasının ardından İstanbul’da İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu belirtilen çetenin çökertildiği açıklanırken ‘suikast hazırlığındaki’ çok sayıda şüpheli de gözaltına alındı.

Türkiye’yi ziyaret eden İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in “İran terör saldırısı girişimlerinin arkasındadır. Bu konuda alınan istihbaratlar şüpheye yer vermemektedir. İran masum İsrailli turistlerin canına kastetmekle kalmamıştır, Türkiye’nin egemenliğine de kastetmişlerdir. Hiçbir ülke buna müsaade edemez. Türkiye bu konuda nasıl yanıt vereceğini de bilir, buna eminiz” açıklamasına ise İran’dan yanıt geldi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İsrail Dışişleri Bakanı’nın Türk mevkidaşı ile Ankara’da düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı asılsız suçlamalar ve iddialar gülünç. Bu iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri yok etmeye yönelik, önceden tasarlanmış bir senaryodur. İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin suikast ve sabotajlarına karşı her zaman tepki verecek ancak sıradan vatandaşların ve diğer ülkelerin güvenliğini asla tehdit etmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

İran Devrim Muhafızları’nın istihbarat şefi değişti