İran Devrim Muhafızları’nın istihbarat şefi değişti

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 9:48 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 9:48 am

İran Devrim Muhafızları’nın istihbarat şefi Hüseyin Taib görevden alınarak yerine Muhammed Kazemi atandı.

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklama ile, İran İslam Devrim Muhafızları’nın 12 yıldan fazla bir süredir görevde olan istihbarat şefi Hüseyin Taib’in görevden alındığı duyuruldu.

Sözcü Ramazan Şerif kararı, “Muhafızların şefi Tümgeneral Hüseyin Salami, General Muhammed Kazemi’yi Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’nın yeni başkanı olarak atadı.” şeklinde bir açıklamayla duyurdu. Açıklamaya göre Salami, din adamı olan Taib’i de kendi danışmanı olarak atadı.

Taib’in neden görevden alındığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı ancak sebeplerin muhafızların bir dizi üyesinin öldürülmesi ile İstanbul’da İsrailli turistleri öldürmeyi planlayan bir İran istihbarat hücresi için çalıştığı iddia edilen sekiz kişinin tutuklanması ve böylelikle yapılması düşünülen operasyonun başarısız olması olduğu düşünülüyor.

Taib, Devrim Muhafızları’yla bağlantılı bazı asker ve araştırmacıların art arda şüpheli ölümlerinin ardında kimlerin olduğunu açığa çıkarmakta başarısız kaldığı yönündeki eleştirilerin de hedefi olmuştu.

ART ARDA ŞÜPHELİ ÖLÜMLER GERİLİMİ TIRMANDIRDI

22 Mayıs’ta, İran Devrim Muhafızları üyesi Albay Sayyad Khodai, İran başkentinin doğusundaki evinin önünde, kendisine beş el ateş eden motosikletli saldırganlar tarafından öldürüldü.

Haziran ayının başlarında, İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyon birimi Kudüs Gücü komutanı Albay Ali Esmailzadeh evinde bir kazada öldü.

13 Haziran’da, havacılık bölümünün bir üyesi olan Ali Kamani’nin görevdeyken öldürüldüğü bildirildi.

Ölümlerin sorumlusu olarak İsrail’i gören İran Devrim Muhafızları intikam yemini etti. İsrail Hükümeti’nin İstanbul’daki turistlere yönelik saldırı uyarısı yapmasının ardından İstanbul’da saldırıyı gerçekleştireceği düşünen kişiler yakalandı.

İran adına çalışan suikast çetesine operasyon! İşadamı, öğrenci, turist kılığında Türkiye’ye girmişler