Iraklı sopalı şarlatan DHA muhabirinden “cin” çıkardı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:53 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:32 pm

‘Sopalı şifacı’ olarak tanınan ve hastaların ayaklarının altına sopayla vuran Iraklı şarlatan Molla Ali Kalak’ın oyunu bozuldu. DHA Muhabiri Rojda Altıntaş, gizli çekimle şarlatanı ifşa etti.

Beylikdüzü’nde bir eve yerleşen Mala Ali Kürdistani adlı şarlatan yakalanmamak için ofiste değil, evlerde ve otomobilin içerisinde sözde tedavi yöntemini uyguluyor. DHA Muhabiri Rojda Altıntaş, gizli çekimle şarlatanı ifşa etti. Görüntülerde Mala Ali Kürdistani’nin otomobil içinde yaptığı tedavi görüntülendi. Mala Ali Kürdistani sözde tedavisi sırasında karşısındaki kişiden önce kollarını uzatmasını istiyor. Sonra dua okuyarak, kafasına ve sırtına vuran Kalak, bu şekilde cin çıkardığını iddia ediyor. Mala Ali Kürdistani’nin sosyal medyasını da aktif kullandığı, konuşmalarını ve fotoğraflarını paylaşması dikkat çekiyor.

GEÇEN YIL OFİS AÇMIŞTI

Mala Ali Kürdistani, 12 Şubat 2020’de Suudi Arabistan’da tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da gelen Mala Ali Kürdistani, Başakşehir’de bir ofiste çok sayıda hastaya şiddet uygulayarak, sözde tedavi ettiğini ileri sürmüştü. Mala Ali Kürdistani’nin bazı hastaları ve yakınlarının savcılığa yaptığı suç duyuruları üzerine polis ve sağlık ekipleri ofise baskın yapmıştı.

ARAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Mala Ali Kürdistani ofiste bulunamamış ama tedavide kullandığı belirlenen sopa, tahta parçaları, sedye ile fotoğraflarının basılı olduğu çok sayıda kitaba el konulmuştu. Ruhsatsız ve yetkisiz olduğu, tıbbi literatüre uymadığı tespit edilen ofis mühürlenmişti. Gözaltına alınan çalışanlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Mala Ali Kürdistani hakkında ise arama kararı çıkartılmıştı.

‘Sopalı şifacı’ kayıplara karıştı, ofisinin önü doldu taştı