iPhone SE 3, düşündüğünüzden çok daha fazlası olabilir

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 13 Mart 2022 Pazar 12:12 pm

Apple’ın yeni akıllı telefon modeli iPhone SE 3, performansıyla adından bahsettirecek gibi duruyor. Çıktığı günden bu yana fiyat performans etiketiyle tanımlanan ürün, bu kapsamda sınırlı bir güce ancak uygun bir fiyata sahip olacağı düşünülüyordu. Bununla birlikte ortaya çıkan Geekbench test sonuçları, durumun hiç de düşünüldüğü gibi olmadığını gösteriyor.

Geekbench test sonuçlarına göre A15 Bionic çipe sahip iPhone SE tek çekirdek testinden 1695 puan çoklu çekirdek testinden ise 4021 puan almayı başardı. Bununla birlikte, Apple’ın halihazırdaki amiral gemisi serisinin giriş modeli iPhone 13 ise aynı testlerden 1672’ye 4481 puan almıştı.

 

iPhone SE 3

Tekli çekirdekte puanın neredeyse birebir aynı olduğu çoklu çekirdek testinde ise oldukça az bir puan farkının olması, bu iki telefonun kullanım esnasında performans açısından neredeyse birebir aynı performansı sergileyeceğini gösteriyor. Bununla birlikte iPhone 13’ün malzeme kalitesi, ebat avantajları gibi konuları ele aldığımız zaman, uzun süreli performans gerektiren uygulamalarda, bir süre sonra iPhone 13’ün daha iyi performans sergilemesi kuvvetle muhtemel.

Çünkü bu defa işin içine ısı yalıtımı, ısınma problemleri gibi harici unsurlar girecektir ki bu alanda iPhone 13’ün iPhone SE 3’e göre daha donanımlı olduğu bir gerçek. Yine de iPhone SE 3 gibi fiyat performans etiketli bir ürünün bu kadar yüksek performans vadetmesi oldukça önemli bir konu.

YouTube, dünya çapında Rus devlet medya kanallarını engelliyor