iPhone 16 Pro en iyi kameraya sahip telefon mu olacak?

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 2 Aralık 2023 Cumartesi 2:56 pm

iPhone 15 yeni çıkmış olmasına rağmen iPhone 16’nın özellikleri ve tasarımı konuşulmaya başlandı. iPhone 15 gibi güzel bi cihazı daha yeni tanıtan Apple, yeni cihaz için çalışmalara başladı. İşte merak edilen iPhone 16 özellikleri.

İnanılmaz teknolojilerle süslenmiş olarak karşımıza çıkan Apple ekranlarının genel tasarımına artık alıştık.  Bugüne kadar normal ve Pro modellerde kullanılan 6.1 inçlik ekranın yerini 6.3 inçlik yepyeni bir ekrana bırakması bekleniyor. Ve ayrıca gelen bir sızıntıya göre 6.7 inç olarak gelen Pro Max modellerinin ekranlarının 6.9 inç olarak değişeceği tahmin ediliyor.

Batarya konusunda değişiklikler olacak

Kasım ayında ortaya atılan sızıntıya göre, iPhone 16 Pro için üretilen yeni bir metal kaplamalı batarya olduğu ortaya atıldı. Böylece Apple ilk kez bir iPhone’un pili için metal bir kaplama kullanmış olacak. Geçmişte Apple sadece bir folyo kaplama kullanmıştı. İddia edilen iPhone Pro pili aynı L şeklindeki tasarımı kullanıyor ve iPhone 15 Pro’daki 3.274 mAh pile kıyasla 3.355 mAh kapasiteye sahip.

iPhone 16

İlginizi çekebilir: iPhone 12 fiyatı ve özellikleri kesinleşti: O parayla araba alınır!

Metal bir kabuğa geçiş, iPhone 16 Pro için ısı dağılımında önemli iyileştirmeler sağlayacaktır. iPhone 16 Pro’nun daha uzun süreler boyunca daha yüksek performans seviyelerinde çalıştıracağı ve iPhone 15 Pro’yu etkileyen aşırı ısınma sorunlarını çözebileceği düşünülüyor.

iPhone 16 Pro en iyi kameraya sahip telefon mu olacak?

Yeni iPhone serisinde hangi kamera iyileştirmelerinin yer alabileceğine dair birkaç sızıntı mevcut. Ve en önemlisi, birden fazla kaynak iPhone Pro’nun şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan aynı 5x zoom tetraprism kamerayı benimseyeceğini bildirdi.Analist Ming-Chi Kuo da yeni iPhone modellerinin  Ana kamera için yeni Sony kamera sensörleri kullanacağını bildirdi. Buradaki ayrıntılar henüz yeterli değil fakat, bu yenilikler düşük ışıkta kamera performansının çok daha iyi olacağı düşünülüyor

Wi-Fi ve 5G geliştirmeleri olacak

Wi-Fi 7 kullanılması beklenen iPhone 16, 40 Gbps’den fazla bir veri aktarım hızı sunacak. Bu da Wi-Fi 6E’den dört kat, Wi-Fi 5’ten ise yaklaşık altı kat daha hızlı olması demek. Wi-Fi 7, akıllı ev aksesuarları ve Vision Pro için önemli olan gecikme süresini azaltmaya odaklanıyor. Unutmadan söyleyelim, yeni iPhone Wi-Fi 7’yi desteklese bile, kullanıcıların tüm Wi-Fi yönlendirici sistemlerini yenilemeleri gerecektir. Ve bu yenilikler biraz maliyetli olabilir.

TikTok yeni araçlarını sundu!

Kaynak: TELE1