iPhone 15 Pro Max kamera sensöründen dolayı gecikecek

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:00 pm

Hatırlarsanız iPhone 15 Pro Max’in üretimdeki bazı sıkıntılardan dolayı daha geç çıkabileceği ileri sürülmüştü. Bu durum Çin ve Güney Kore’den gelen farklı kaynaklar tarafından onaylanmıştı. 9to5Mac sitesi bu iddiayı yineledi ve daha fazla detay paylaştı.

9to5Mac’in bir analist raporuna dayandırdığı yeni haberine göre iPhone 15 Pro Max kamera sensöründen dolayı gecikecek ve beklenenden daha ileri tarihte çıkacak. Pro Max modelinde 6x yakınlaştırma sağlayacak olan yeni bir periskop kameranın olacağı belirtiliyor. Bu kamera sadece Pro Max’e özel olacak. iPhone 15 Pro’da söz konusu kamera yok. Standart iPhone 15’lerde ise ultra geniş ve geniş açılı kameralar var, fakat telefoto kamera bulunmuyor.

Kaynak Sony’nin Pro Max’e ait görüntü sensörünü zamanında gönderemeyeceğini ve bu yüzden de telefonun gecikmeli çıkacağını ifade ediyor. Sony uzun zamandır iPhone’ların kamerasından sorumlu. Daha önce ITHome tarafından paylaşılan yakın tarihli raporda Sony’nin kamera üretiminde zorlanmaya başladığı ve bu yüzden TSMC ile iş birliği yaptığı ileri sürülmüştü. Apple’ın kamera üretiminde Sony’e baskı yaptığı söylenmişti.

 

iPhone 15 Pro Max

İlginizi çekebilir: İddia: iPhone 15 ve Plus daha küçük kamera sensörüne sahip olabilir

iPhone 15 serisinin, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin 12 Eylül’de tanıtılması bekleniyor. Muhtemelen 15 Eylül’de ön siparişler başlayacak. 22 Eylül’de de siparişler gönderilmeye başlayacak ve telefonlar satışa çıkacaktır. Ancak iPhone 15 Pro Max’in 6 ile 13 Ekim arasında çıkması bekleniyor. İsimsiz bir endüstri kaynağına göreyse Pro Max’in çıkış tarihi 23 Ekim sonrasına kalabilir.

Birkaç hafta önce Bank of America’dan bir analist iPhone 15 sevkiyatlarının Ekim ayına erteleneceğini ön görmüştü. iPhone 15’lerin OLED ekran üretiminde bazı sorunlar yaşandığını söylemişti. Apple önceki yıllarda da gene bazı gecikmelerle karşılaştı. iPhone 14 Plus, iPhone 14’ten sonra çıktı. iPhone 12 serisinde de gecikmeler olmuştu.

Epic Games’te haftanın ücretsiz oyunu belli oldu