iPhone 15 ailesi bu sonbaharda birçok yenilikle karşımıza çıkacak

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 10:08 am

Raporlananlara göre yeni telefonlarda Dynamic Island standart olacak. Bağlantı portu değişiyor, yıllardır kullanılan Lightning yerini USB-C alacak. Kamera tarafında da büyük geliştirmeler var.

Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan yeni bir rapor, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerindeki kamera detaylarını ve maliyeti ortaya çıkardı.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde büyük olasılıkla 10X periskop kamera olacak. Daha önce çeşitli kaynaklardan gelen iddialarda periskop kameradan söz edilmişti. Apple’la ilgili söylediği birçok öngörüsü gerçek çıkan analist Ming-Chi Kuo’ya göre de üst modellerde gelişmiş periskop kamera yer alacak. Kuo bununla birlikte periskop kamera modülünün Largan tarafından üretileceğini ve Apple’ın modül başına 4 dolar ödeme yapacağını belirtiyor. Normalde kamera modül üretiminden Largan’la birlikte Genius sorumluydu, iPhone 15 üretiminde Largan pastadaki payı tamamen kapmış.

iphone 15

Üreticilerin sektör ortalaması modül başına 4.5 – 5 dolar arasında görünüyor. Fakat Kuo’nun açıklamasına göre Largan, modül başına 4 dolar alacak. Bu durum tedarikçinin kârını düşürürken, Apple’ın da maliyeti daha ucuza getirmesini sağlıyor. Gelecek sene iPhone 16 serisinde kamera modüllerinin üretimi daha az maliyetli olabilir. Genius’un da tedariğe katılması, fiyatlandırmayı 4 doların altına çekebilir. Bahsettiğimiz bu tedarik fiyatlandırması tüm Ar-Ge maliyetlerini de içermiyor.

Microsoft Teams baştan sona yenilendi

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in paslanmaz çelik yerine titanyum çerçevelere sahip olacağı belirtiliyor. Bu yenilik üst modelleri daha dayanıklı ve daha hafif hale getirecek. iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.