iPhone 11 hala peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 11 Aralık 2022 Pazar 3:06 pm

iPhone 11 satışları hala çok yüksek . Özellikle Türkiye pazarında telefonun bir hayli rağbet gördüğünü söyleyebiliriz.

iPhone 11 satışları hala çok yüksek. Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe biraz daha artıyor. Yayınlanan son raporlara göre Apple’ın geçtiğimiz 2019’da tanıttığı iPhone modelleri hayli başarılı bir grafik sergiliyor.

 

iPhone 11‘in bu kadar çok satmasının sebebi ise fiyatı. Genel itibariyle bu fiyatlara orta – üst segment cihazların satıldığını baz alırsak, iPhone 11’in A13 ile rakiplerine üstün geldiğini söyleyebiliriz.

iPhone 11

Ülkemizde de benzer bir durum söz konusu. Hali hazırda iPhone 11’in Türkiye fiyatı 17000 TL dolaylarında. Hatta şu aralar Kasım – Aralık indirimleriyle bazı e-ticaret sitelerinde 16000 TL gibi fiyatlardan satıldığı da oldu.

 

Bu fiyat paritelerini göz önüne aldığımızda iPhone 11‘in hayli cazip bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Xiaomi’nin uygun fiyatlı olarak lanse ettiği Poco modelleri de benzer fiyat seviyelerinden satılmakta. Xiaomi mi yoksa iPhone mu diye sorulduğunda da durup bir düşünmek gerekiyor.

 

Zaten Türkiye pazarı da dahil olmak üzere Apple pek çok ülkede iPhone 11’in çok daha fazla sattığını kabul etmiş durumda. Muhtemelen yeni çıkan olan iPhone 14 modellerinde de benzer bir istatistikle karşılaşmamız hayli zor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

GAMEON artık Discord’da