iPadOS 16 yeni bir çoklu görev sistemine sahip olacak

Yayın tarihi: 29 Eylül 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 12:33 pm

Muhtemelen Apple’ın bu yılın başlarında iPadOS 16 ile duyurduğu en büyük değişiklik, iPad’e gelen, yeniden boyutlandırılabilir pencereler ekleyen tamamen yeni bir çoklu görev sistemi olan Stage Manager olacak.

Bu özellik, iPad’lerin ekranlarını bir monitöre yansıtmakla kalmayıp harici ekranla da çalışıyor. iPadOs 16 güncellemesi ile 2021 Mayıs’ında piyasaya sürülen 11 ve 12.9 inç iPad Pro’nun yanı sıra Apple’ın bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü M1 destekli iPad Air de güncelleme dahilinde olacak.

 iPadOS 16

skiden kullanılamayan özellikler, yeni piyasaya sürülen en son iPadOS 16 geliştirici beta sürümüyle değişecek. Şimdi Apple, Stage Manager’ı bir dizi eski aygıta daha sunacak: 11 inç iPad Pro (birinci nesil ve üstü) ve 12.9 inç iPad Pro (üçüncü nesil ve üstü) üzerinde güncelleme çalışacak. Özellikle, yalnızca M1 yerine A12X ve A12Z yongalarını kullanan 2018 ve 2020 modellerinde de sunulacak. Bununla birlikte, eski iPad Pro modellerinde dikkate değer bir eksik özellik var: Stage Manager yalnızca iPad’in yerleşik ekranında çalışacak. Ekranınızı harici bir monitöre genişletemezsiniz.

Apple ayrıca iPadOS 16’nın geliştirici beta 5’inin M1 iPad’lerde Stage Manager için harici ekran desteğini kaldırdığını söylüyor; bu, birkaç ay önce ilk iPadOS 16 beta sürümünün yayınlanmasından bu yana mevcut olan bir şey. Bu yıl içinde gelecek bir yazılım güncellemesinde yeniden tanıtılacak. Şirket güncellemeleri hız kesmeden sunmaya devam edecek.

Samsung’un yeni patenti akıllı telefon dünyasında çığır açabilir