Interpol’ün aradığı uluslararası çetenin Gürcistanlı lideri ‘Gölge’ İstanbul’da yakalandı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 9:35 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 9:46 pm

Rusya’da çok sayıda cinayetin faili olarak Interpol‘ün aradığı, daha önce iki kez sınır dışı edilen ‘Gölge’ lakaplı Gürcistan uyruklu çete lideri Chikhladze yine İstanbul’da yakalandı.

İstanbul’da polisin düzenlediği operasyonda, uluslararası bir suç örgütünün elebaşlarından olduğu iddia edilen Gürcistan uyruklu Guram Chikhladze yakalandı.

AA’nın aktardığına göre polis, uluslararası bir çetenin elebaşı olduğu öne sürülen bir şüphelinin Küçükçekmece’de olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Gürcistan uyruklu Guram Chikhladze’yi gözaltına aldı.

Chikhladze’nin, 2016 yılında Beşiktaş’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Azerbaycanlı suç örgütü elebaşı Rovshan Janiyev’in ağabeyi Namıq Janiyev’in elebaşılığını yaptığı “Janiyev suç örgütü” olarak da bilinen grubun yöneticilerinden olduğu belirlendi.

Chikhladze’nin, Rusya ve Azerbaycan’da bulunan örgüt üyelerini ve örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri yönettiği, Türkiye’de de silahlı korumalar eşliğinde zırhlı araçlarla gezdiği belirlendi.

Rusya’da işlenen çok sayıda cinayetin de faili olduğu belirtilen şüpheli için Rusya’nın Interpol aracılığıyla yakalama emri çıkarttığı anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Chikhladze tutuklandı.

Merdan Yanardağ ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkıyor

SAHTE KİMLİKLE İKİ KEZ YAKALANMIŞ

Sözcü’nün haberine göre ise “Gölge” lakaplı Chikhladze, 2020 yılında İstanbul’da sahte kimlikle 2 kez yakalanmış, operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirilmişti.

Chikhladze iki yakalanışında da sınır dışı edilmişti.

Taksim bombacısı ifade değiştirdi!

Vergi oylaması Yeniden Refah’ı karıştırdı, Erbakan’ın danışmanı istifa etti

RTÜK’ün TELE1’i susturma kararına mahkeme ‘dur’ dedi