Merdan Yanardağ ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla hakim karşısına çıkıyor

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 6:10 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 6:26 pm

Tutuklu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yarın hakim karşısına çıkıyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 20 gündür tutuklu.

BirGün gazetesinde yazılar da kaleme Yanardağ aynı zamanda “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından da yargılanıyordu.

Yanardağ’ın 10 Nisan 2022 ile 29 Mayıs 2022 tarihleri arasında BirGün gazetesinde yayımlanan ‘Faşizm ve İslamcı Faşizm’ başlıklı seri köşe yazıları gerekçesiyle yargılandığı davaya yarın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Saat 13.40’da başlayacak olan duruşmaya cezaevinde bulunan Yanardağ katılmayacak.

RTÜK’ün TELE1’i susturma kararına mahkeme ‘dur’ dedi

HEDEF GÖSTERİLİP TUTUKLANDI!

Yanardağ, TELE1’de yaptığı programda, yeni bir çözüm süreci ihtimali hakkında yorumlar yapmış, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında da bazı değerlendirmelerde bulunmuştu. Yanardağ, programdaki sözlerinden günler sonra sosyal medyaya düşürülen cımbızlanmış ifadelerin yer aldığı bir video ile hedef gösterilmişti. Yanardağ’ın sözleri üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklama yaparak kanal hakkında inceleme başlatıldığını bildirmişti.

Yanardağ hakkında “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından resen soruşturma açılmış ve Yanardağ tutuklanmıştı. TELE1’e ise 7 gün ekran karartma cezası verilmişti. Mahkemeyı bugün yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Merdan Yanardağ: İktidarıyla muhalefetiyle kurulan bir mutabakatı bozdum

‘TELE1’E OPERASYON’

Yanardağ, hedef gösterilmesinin ardından şu ifadeleri kullanmıştı: “TELE1’e yönelik bir operasyon var. Dün geceden başlayan, benim adım üzerinden gerçekleştirilen bir kumpas operasyonu. Güya terör örgütünü ve suç olan fiili övmüşüm, iddia bu. Bizim bir yayınımız üzerine tamamen kurgu, montaj ve iftira üzerine inşa edilmiş bir suçlama kampanyası var.

Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim. 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında benim sorulara verdiğim yanıtlardan biri de Ensarioğlu’nun çıkışıydı. Gündemdeki bu konu üzerine ben de yorumlarımı ortaya koydum.”

Prof. Dr. Cengiz Kuday’dan ‘Merdan Yanardağ için…’: Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı

10 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ!

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Yanardağ’ın “basın yoluyla suçu ve suçluyu övme” ile “basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yanardağ’ın tutuklu bulunduğu dosyadan yargılanmasına 4 Ekim’de başlanacak.