İnternet sektörü devi yapay zeka devini satın aldı!

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 12:49 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 12:49 pm

İnternet sektörü devi Yahoo, Instagram’ın kurucuları olan Kevin Systrom ve Mike Krieger’in kurduğu yapay zeka destekli haber platformu Artifact’i satın aldı. İki taraf da satın almanın maliyetini açıklamadı.

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı. Kevin Systrom ve Mike Krieger ardından yapay zeka ve makine öğrenme altyapılarını merkeze alan Artifact haber uygulamasını hayata geçirmişti. Artifact uygulaması hiçbir zaman tam anlamıyla ilgi görmedi ancak altındaki yapay zeka teknolojisi büyük bir kitleye ulaşmak üzere.

İnternet alışverişinde nelere dikkat edilmeli? İşte hayat kurtaracak 10 tavsiye…

YAHOO SATIN ALDI

Artifact uygulamasının kapatılacağı açıklanmıştı. Bu konuda Kevin Systrom, “Çekirdek bir kullanıcı grubunun sevdiği bir şey inşa ettik ancak son aşamada pazarın yatırım yapmaya devam etmeye değecek kadar büyük olmadığı sonucuna vardık” ifadelerini kullanmıştı.. Yahoo, bugün satın alımı duyurdu.

İki taraf da satın almanın maliyetini paylaşmayı reddetti ancak her ikisi de Yahoo’nun, Artifact’in ekibi yerine teknolojisini satın aldığını açıkça belirtti. Artifact’in kurucu ortakları Mike Krieger ve Kevin Systrom, Yahoo için “özel danışmanlar” olacak ancak şirkete katılmayacaklar. Artifact’in geri kalan beş çalışanı ise farklı şirketlere geçiş yaptı.

Kaynak: TELE1