Instagram’dan tarihi itiraf

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 22 Ocak 2023 Pazar 3:00 pm

Instagram’ın başındaki isim olan Adam Mosseri, geçtiğimiz yıl kullanıcılara video gösterme işini biraz abarttıklarını kabul etti.

Bildiğiniz gibi son yılların en hızla büyüyen uygulamalarından biri TikTok oldu. Özellikle gençler arasında son derece popüler olan TikTok, popülerliğini her geçen gün biraz daha arttırarak Instagram ve Facebook gibi devleri bile gölgede bırakacak kadar popüler hale geldi. TikTok bu yükselişini kısa süreli videoların gördüğü yoğun ilgiye borçlu olduğu için diğer uygulamalar da benzer videoları ön plana çıkarmaya başladı. Neredeyse tüm video ve sosyal medya uygulaması TikTok gibi olmak için bazı değişikler yaptı. Ancak bu değişiklikler her zaman da olumlu karşılanmadı. Kullanıcılar bazı değişikliklerden açıkça rahatsız oldu. Instagram’ın sürekli video göstermesi ve kullanıcıları video tarafına itmeye çalışması da sosyal medya kullanıcılarını rahatsız eden bu değişikliklerden biriydi. Neyse ki şirkette bu konuda ipin ucun kaçırdığını fark etmiş gibi görünüyor.

Instagram

 

Instagram’ın başındaki isim olan Adam Mosseri, geçtiğimiz yıl video gösterme işini biraz abarttıklarını kabul etti. Soru-cevap etkinliğinde kullanıcılardan gelen soruları yanıtlayan Mosseri, “2022’de videolara fazla odaklandığımızı ve videoları fazla ön plana çıkararak çok fazla video gösterip yeterince fotoğraf göstermediğimizi düşünüyorum.” dedi. Video ve fotoğraf arasında oluşan bu asimetriyi gidermek için algoritmalarını yeniden elden geçirdiklerini söyleyen Mosseri, bundan sonra kullanıcıların çok daha dengeli bir akışla karşı karşıya olacağını belirtti.

Videolar daha çok ilgi gördüğü için zaten doğal olarak zamanla platformda videoların fotoğraflardan daha yaygın hale geleceğini söyleyen Mosseri, bunu zorlamak yerine zamanla gerçekleşmesini daha doğru buluyor. Ayrıca bu değişime rağmen fotoğrafların her zaman uygulamanın önemli bir parçası olacağına dikkat çekiyor.

ChatGPT’ye Google’dan rakip geliyor