Instagram siber zorbalığa karşı savaş açtı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 8:12 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 8:28 am

Siber zorbalık denilen kavram, sosyal medya ile hayatımıza girdi ve ne yazık ki bu sorun basit bir ağız dalaşından çok daha tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Şimdi Instagram siber zorbalık girişimlerini önlemek ve azaltma için özel filtrelerini yayına alıyor.

Siber zorbalık ne kadar büyük bir tehlike olduğunu anlamak için, arkadaşlı tarafından çirkin bulunup fotoğrafının altında alay edilen küçük kızların intihar edebildiğini hatırlamak gerekiyor.

Gençler arasında çok yaygın olan  siber zorbalıği engellemek için İngiltere’de ulaştırma ve eğitim bakanlıklarının özel çalışmalar yaptığı da biliniyor.

Siber zorbalık

Facebook’un Instagram üzerinde hayata geçirdiği yeni özelliğe göre, kullanıcılar bir postun altındaki yorumları 25’er 25’er seçip silebilecek ve bu kullanıcıları engelleyebilecek.

Bu önemli bir adım çünkü daha önce kullanıcılar çirkin yorumları silmek istediğinde her seferinde tek yorumu silmekle uğraşmak zorunda kalıyordu.

Yüksek takipçili profillerde ise bu çok büyük bir mesaiye neden oluyordu. Bazı postaların altında yüzlerce ve hatta bazen binlerce yorum gelebiliyor. Bunların birçoğu da siber zorbalık yorumları olabiliyordu.

Şimdi, yorumları silmek isteyen kullanıcılar, rahatsız oldukları saldırgan yorumlardan 25’ini seçip tek seferden silebilecek. Bu şekilde yüzlerce yorumu saniyeler içinde silmek mümkün olabilecek.

En güvenli Android telefonlar belli oldu!