Instagram sansüründe AKP’den geri adım hazırlığı: Uzatmadan anlaşmayı umuyoruz

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 1:51 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 1:51 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a erişim engeline ilişkin yapılan görüşmelere dair “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama katettik. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Türkiye’deki paylaşımları sildiği gerekçesiyle kapatılan Instagram sansürü devam ediyor. Instagram yetkilileriyle görüşmeler devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

3 tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Anlık olarak arkadaşlarımız görüşmeye devam ediyor. Ciddi bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Artık son düzlükteyiz. Fazla uzatmadan… Biz yasakçı bir görünümde olmak istemiyoruz. Bizim özgürlük anlayışımızın sosyal medya platformlarından çok daha yüksekte olduğunu kesinlikle söyleyeyim. Çünkü onlar hiçbir uyarı yapmadan kapatabiliyorlar. Oysa biz gerekli uyarıları yaparak yaptırım uyguluyoruz. Son düzlükteyiz, zannediyorum ki çok uzatmadan anlaşırız, vatandaşlarımızın o yöndeki beklentilerini karşılamış oluruz diye düşünüyorum.

LeMan, Instagram yasağını kapağına taşıdı

ROBLOX AÇIKLAMASI

Bakan Uraloğlu dün yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kanun, kurallarımız var. Epey aşama kaydettik. Artık ufak şeyler kaldı. Onlarda da mutabakata varırsak biz de bunu, vatandaşımızın önemli bölümü takip ediyor, açalım istiyoruz. Şirketin kuralı varsa ülkemizin de hassasiyetleri var. Mutabık kalınırsa anında erişim açılacak. Roblox’ta mahkemenin karalarına baktığımızda bir çocuğun muhatap olmaması gerekenleri gördük.”

 

Kaynak: TELE1