Buse enkaz altında can, Bakan şov derdinde! 9.5 saat sonra kurtarıldı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 7:50 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2020 Cumartesi 9:29 am

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İzmir’deki depremde enkaz altında kalan Buse adlı depremzedeyle konuşan görevlinin elinden telefonu alması ve televizyonlarda canlı yayında şov yapması sosyal medyada tepki topladı. İzmir’deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında kalan Buse Asyılmaz 9,5 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Buse ile birlikten bir kişi daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir’e meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından kente gitti.

Enkaz alanında incelemeler yapan Pakdemirli, enkaz altında kalan ve kurtarma ekiplerine “Siz köpekleri gönderin ben kedi taklidi yaparım beni bulurlar” diye seslenen Buse ile telefonda konuştu. Pakdemirli’nin, arama ve kurtarma görevlisinin elinden telefonu alması ise tepkilere neden oldu. Pakdemirli’nin enkaz altındaki Buse ile telefon görüşmesi yapmadan önce alana LED ışıkların getirilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

İŞİ EHLİNE BIRAK

Profesör. Dr. Selçuk Şirin, Bakan Pakdemirliyi eleştirerek, sosyal medya hesabından, “Sağlık Bakanı acile girip hasta kabul etmedi. İşi uzmanına bıraktı. Kurtarma faaliyeti uzmanlık gerektirir. AFADTurkey@AKUTASSOCIATION ya da @ihtiyacharitasi bunun için var. Bakanın yapması gereken enkazın etrafını açıp, işi ehline bırakmak olmalı” diye yazdı.

 

Murat Taylan: İlk kez böyle bir şeye şahit oluyorum

“BUSE KÖPEĞİ GÖRDÜ”

Saatlerdir enkazın altında kalan Buse, telefonla görüştüğü görevliye arama kurtarma çalışmalarına yardım eden köpeği gördüğünü belirtti. “Siz köpekleri gönderin ben kedi taklidi yaparım beni bulurlar” diye seslendi.

9,5 SAAT SONRA KURTARILDI

İzmir’deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında kalan Buse Asyılmaz 9,5 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Buse ile birlikten bir kişi daha enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Buse Asyilmaz ile birlikte toplam 5 kişinin apartmandaki bir diş hekimliğinde bulunduğu deprem sonrası enkaz altında kaldığı öğrenildi.

İzmir depreminde Buse Asyılmaz 9,5 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.