İnsan kaçakçısından Türkiye’ye nasıl gelinir animasyonu

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 4:15 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 4:16 pm

Sosyal medyada bir insan kaçakçısı, Türkiye’ye hangi güzergahtan ve hangi araçları kullanarak geldiklerini anlatan bir video paylaştı.

Aykırı’dan Berat Temiz’in haberine göre, Türkiye’de sınırlarından kaçak geçişlerle ilgili tartışmalar sürerken yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaçakların sayısının fazlalaşmasıyla birlikte asayiş olaylarında artış meydana geldi. Konuya ilişkin kamuoyundaki tepkiler de aynı doğrultuda devam ediyor.

Afganistan ve Pakistan uyruklu çok sayıda mültecinin Türkiye’ye kaçak bir şekilde giriş yaptığı bilinirken bir insan kaçakçısının paylaşımları ortaya çıktı.

TikTok’ta 30 bine yakın takipçisi bulunan ve “Sear_mahrzoi” ismiyle paylaşım yapan bir insan kaçakçısı, yayınladığı videoyla Türkiye’ye nasıl geldiklerini animasyon olarak anlattı.

İnsan kaçakçısı, Afganistan’ın başkenti Kabil’den Türkiye’ye kadar tüm güzergâhı ve kullandıkları vasıtaları tek tek gösterdi.

Kaçakçının videolarına çok sayıda Afgan’ın yorum yapması ise dikkat çekti. Afganların yorumlarda hangi ülkelere nasıl gittiğini yazdığı ya da nasıl gidebileceğini sorduğu görüldü.

İnanılmaz görüntüler! Akın akın geliyorlar