İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson Osmanlı soyundan geliyor! Dedesi Atatürk düşmanıydı…

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 2:13 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 3:08 pm

Johnson’ın yarın Britanya’nın yeni başbakanı olarak atanması bekleniyor. Yeni başbakan olması beklenen Boris Johnson Osmanlı soyundan geldiği biliniyor. Johnson’un dedesi Ali Kemal Kurtuluş savaşına karşı çıkan Damat Ferit Paşa Hükumeti döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış ve Mustafa Kemal düşmanı biri olarak tanınıyordu.

Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin yeni lideri seçildi. Johnson yarın Kraliçe II. Elizabeth tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek ve İngiltere’nin yeni başbakanı olacak.

Boris Johnson, Başbakan Theresa May’in görevi bırakma kararının ardından Muhafazakar Parti’nin meclis grubunda yapılan oylamalarda açık farkla ilk sırada yer almıştı. Bu oylamalarda ilk iki sırada yer alan Johnson ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt arasından son tercihi, Muhafazakar Parti’nin yaklaşık 160 bin üyesi yaptı.

Theresa May yarın Avam Kamarası’ndaki oturum sonrası istifasını Kraliçe 2. Elizabeth’e verecek. 93 yaşındaki Kraliçe, daha sonra Boris Johnson’ı Buckingham Sarayı’na çağıracak ve onu hükümeti kurmakla görevlendirecek.

NÜKLEER SİLAHLARIN ŞİFRELERİNİ ÖĞRENECEK

Johnson daha sonra bakanlarını seçmeye başlayacak ve İngiltere’nin nükleer silahlarının şifrelerini öğrenecek. Boris Johnson İngiltere’nin 31 Ekim’de, gerekirse anlaşma olmadan, Avrupa Birliği’nden çıkmasında kararlı olduğunu söylüyor.

Johnson tüm bakanlarının baştan bu politikayı kabul etmeleri gerektiğini de belirtiyor. Maliye Bakanı Philip Hammond, Adalet Bakanı David Gauke ve UIuslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart daha önce bu politikayı destekleyemeyeceklerini vurgulayarak, Johnson’ıon seçilmesi halinde istifa edeceklerini açıklamışlardı.

DEDESİ ALİ KEMAL MUSTAFA KEMAL’E DÜŞMANDI

İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson’ın dedesi Ali Kemal kimdir? Osmanlı’nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal’in öz torunu olan Johnson’ın başbakan seçilmesinin ardından Johnson’ın dedesi Ali Kemal’in kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Ali kemal kimdir?

Ali Kemal (1867 – 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır.

Damat Ferit Paşa Hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı’nın zaferinden sonra İstanbul’da tutuklanarak İzmit’te gönderildi

Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca ‘Artin Kemal’ şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal’e ve Millî Mücadele’ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır.