İngiltere’nin önemli su kaynaklarından biri kurumak üzere

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 7:34 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 7:42 pm

İngiltere’nin önemli su kaynaklarından yaklaşık 120 kilometrelik Avon Nehri’nin pek çok noktasında suyun neredeyse tamamen kurumaya yüz tuttu.

Güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle bu yaz, tarihinin en yüksek sıcaklıklarını yaşayan İngiltere’de bugün ülkenin güney, orta ve doğu bölgelerinde resmi olarak kuraklık ilan edildiği duyuruldu. Açıklamada, İngiltere’nin 14 bölgesinden sekizinde kuraklık yaşandığı belirtilirken bu bölgelerin Devon ve Cornwall, Solent ve Güney Downs, Kent ve Güney Londra, Herts ve Kuzey Londra, Doğu Anglia, Thames, Lincolnshire, Northamptonshire, Batı Midlands olduğu bildirildi.

AA’nın görüntülediği Avon Nehri’ndeki kuraklık ortaya çıktı. Ülkenin güneydoğu yamaçlarından başlayıp ve Gloucestershire, Wiltshire ve Somerset bölgelerinden geçen nehrin güzergahı üzerinde Clifton ve Bristol’da birçok noktada nehrin suyunun neredeyse kurumak üzere olduğunu görüntüledi.

Nehrin yatağı üzerindeki çamur izlerine dikkatle bakıldığında, nehrin eski debisinin çok büyük bir kısmını kaybettiği, yer yer nehir yatağının ortaya çıktığı gözlemlendi.

Sıcaklıkların rekor seviyeye çıktığı İngiltere alevlerle mücadele ediyor