İngiltere’nin İşçi Partisi lideri: Koronavirüs sınırlamaları ihlal cezası alırsam istifa ederim

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 10:02 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 12:27 pm

İngiltere İşçi Partisi lideri Keir Starmer, hakkında koronavirüs sınırlamalarını ihlal şüphesiyle başlatılan soruşturmada ceza alırsa istifa edeceğini açıkladı.

İngiltere’de 2021 Nisan ayındaki bir etkinlik nedeniyle hakkında koronavirüs 19 sınırlamalarını ihlal şüphesiyle soruşturma başlatılan İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer ceza alırsa istifa edeceğini söyledi.

Bir kampanya sırasındaki ziyafet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İşçi Partisi lideri, yemek yediği ve bira içtiği etkinliğin bir iş buluşması olduğunu, kuralları ihlal etmediğini savunuyor. Konuyla ilgili İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada da bira içilen yemeğin, iş devam ederken yendiğinin altı çizilirken söz konusu olan gece ile ilgili görüntülerin bunu kanıtlar nitelikte olduğu bildirildi.

“STARMER POLİSE BASKI YAPIYOR”

Muhafazakar Partili Kültür Bakanı Chris Philp Starmer’in bu açıklamasıyla polis üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederken BBC’ye konuşan Muhafazakar Parti vekili Graham Stuart da İşçi Partisi liderini derhal istifaya davet etti.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın konutunun tadilatının nasıl yapıldığı araştırılacak