İngiltere’de tarihe geçecek maç! 9 kişi kalan Tottenham’dan eşi görülmemiş taktik

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 9:48 am - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 9:48 am

İngiltere Premiere Lig’de daha önce görülmemiş bir Londra derbisi oynandı. Tottenham ile Chelsea‘nin karşı karşıya geldiği maçta Tottenham 9 kişi kaldı. 4 gol VAR kontrolü sonrası iptal oldu. Toplamda 5 gol atılırken 10 defa ofsayt düdüğü çaldı. 9 kişi kalan Tottenham eşi görülmemiş bir taktik yaptı.

İngiltere Premier Lig’in 11. haftasında Tottenham ile Chelsea, Londra derbisinde karşı karşıya geldi. İnanılmaz olaylara sahne olan mücadelede Chelsea 4-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı.

İzleyenlerin ‘yok artık’ dediği maçta aksiyon 6. dakikada Dejan Kulusevski’in golüyle başladı. Tottenham seyircisi önünde maçta gol perdesini açan taraf oldu. Ev sahibinde 14. dakikada Heung Min Son’un attığı 2. gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

20. dakikadan sonra Chelsea’nin akınları başladı. Önce 21. dakikada Raheem Sterling’in attığı golün sevinci yarım kaldı. VAR incelemesinde gol geçersiz sayıldı. 7 dakika sonra bu kez Moises Caicedo’nun golü VAR’dan döndü. Böylece maçta 28 dakika içinde atılan 3 gol VAR kararıyla iptal edilmiş oldu.

Tottenham tarihinin başarısız transferleri arasında tandık isim

KIRMIZI KART VE PENALTI

Londra’da dakikalar 33’ü gösterirken VAR bir kez daha devreye girdi ve bu kez Chelsea adına penaltı kararı verdi. Yaşanan pozisyon sonrası Tottenham’da Cristian Romero kırmızı kart gördü. Chelsea’de Cole Palmer, 35. dakikada penaltıyı gole çevirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı VAR incelemeleri nedeniyle tam 12 dakika uzadı ve ilk devre 1-1 eşitlikle geçildi. Aksiyon ikinci yarıda da kaldığı yerden hız kesmeden devam etti.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TAKTİK

Ev sahibi Tottenham’da 55. dakikada ikinci sarı kartını gören Destiny Udogie kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını 9 kişi bıraktı. Tottenham teknik direktörü Ange Postecoglou ikinci kırmızı karttan sonra skoru korumak adına ilginç bir şey yaptı.

Takım savunmasını orta saha çizgisine kadar çeken Postecoglou, Chelsea’ye görülmemiş bir ofsayt pususu kurmaya çalıştı. Tottenham bu taktikle 20 dakika içinde Chelsea’yi 7 kez ofsayta düşürdü ve skoru korumayı başardı ancak 75. dakikada Chelsea’yi öne geçiren gole engel olamadılar.

Aralıksız denemeler yapan Chelsea 75’de yine savunma arkasına atılan topta bu kez ofsayta takılmadı ve Nicolas Jackson’un attığı golle 2-1 öne geçti. Serbest vuruş yakalayan Tottenham Eric Dier’ın top ağlara göndermesiyle golü buldu fakat bir kez daha VAR devreye girerek golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Atılan golün VAR kontrolü sonrası iptal edilmesinden sonra Tottenham’ın oyuncularının morali tamamen sıfırlandı. Chelsea adına 90+4’te ve 90+7’de Jackson 2 gol daha atarak hat-trick yaptı ve takımını 4-1’lik üstünlüğe taşıdı. Maç bu skorla biterken Tottenham bu sezonki ilk yenilgisini yaşadı.

Chelsea’nin peşinde koştuğu futbolcuyu Liverpool rekor bonservisle transfer etti