İngiltere’de büyük sürpriz! Manchester United FA Cup şampiyonu

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 8:05 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 8:05 pm

FA Cup finalinde Manchester City’yi 2-1 mağlup eden Manchester United, tarihinde 13. kez kupayı müzesine götürdü.

İngiltere’nin en prestijli kupalarından biri kabul edilen ve dünyanın ilk futbol turnuvası olan FA Cup’ta Manchester City ile Manchester United karşılaştı. Wembley Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 2-1 Manchester United kazandı.

İlk yarıda Kırmızılar, Man City savunmasının yaptığı büyük hata sonrası 30. dakikada Garnacho’nun golüyle 1-0 öne geçti. Marcus Rashford 37. dakikada fileleri havalandırarak takımını 2-0 öne geçirse de gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

39. dakikada Bruno Fernandes’in akıl dolu pasında Mainoo topu yakın köşeden ağlara göndererek takımının ikinci golünü kaydetti. Böylece Kırmızı Şeytanlar mücadelenin ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

55. dakikada City, Erling Haaland’ın direkten dönen şutuyla gole çok yaklaştı. 87. dakikada Doku fileleri havalandırsa da bu gol City’ye galibiyeti getirmeye yetmedi ve Manchester United bu sezonun lig şampiyonu olan rakibini 2-1’lik skorla mağlup etti.

Bu sonuç ile Pep Guardiola, 2009’dan beri oynadığı 11 yerel kupa finalinde ikinci kez kayıp yaşadı. Erik ten Hag, Jose Mourinho’dan sonra Guardiola’yı finallerde mağlup etmeyi başarabilen ikinci teknik adam oldu.

TOPLAMDA 13. KUPA

Manchester United bu zaferle FA Cup’ı 13. kez müzesine götürdü. Kırmızı Şeytanlar son olarak 2015-2016 sezonunda kupayı havaya kaldırma başarısı göstermişti.

FA Cup’ta 7 şampiyonluğu bulunan Manchester City ise son olarak geçen sezon bu kupayı kazanmıştı. FA Cup’ta 7 şampiyonluğu bulunan Manchester City ise son olarak geçen sezon bu kupayı kazanmıştı.

FA Cup’ı en çok kazanan takım ise 14 şampiyonlukla Arsenal.

Kaynak: AA