İngiltere’de binler Gazze için Başbakanlık Konutu’na yürüdü

Yayın tarihi: 21 Ekim 2023 Cumartesi 3:19 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2023 Cumartesi 3:19 pm

İngiltere’nin başkenti Londra’da İsrail’in ablukaya aldığı Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi Başbakanlık Sarayı’na yürüdü.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, İsrail’in İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne düzenlediği baskını gerekçe göstererek abluka altına aldığı Gazze’yi bombalaması protesto edildi.

Evrensel’in haberine göre gösterilerde, “İsrail bir terör devletidir” “Filistin özgür olacak” Özgür Filistin” sloganları atılırken, İsrail’e tam destek veren Başbakan Rushi Sunak da protesto edildi.

Muhalefetteki İşçi Partisinin de İsrail’e destek açıklamasından sonra, gösterilere katılan kitle İşçi Partisini de protesto eden pankartlar açtı. İşçi Partisi lideri Kear Starmer’in İsrail’i destek açıklamasından sonra yüzlerde parti üyesi ve belediye encümeni partiden istifa etmişti.

Londra’da yüzbinlerce ve kimine göre yarım milyon kişinin katıldığı eylemde İsrail’e büyük öfke vardı. Büyük bir çoğunluğunu İngiliz gençlerin oluşturduğu eylemle, İsrail’in Filistin topraklarından derhal çekilmesi ve savaş suçlularının yargılanması talep edildi.

İngiltere ve ABD’nin yanı sıra İsrail’e destek veren ülkelerin terör suçu işlediği belirtilirken, İsrail’e silah satışlarının da durdurulması talep edildi.

İsrail’den ‘kara operasyonu’ açıklaması! ”300 bin asker hazır”