İneklerin deprem paniği kameralara yansıdı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 11:33 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 11:33 am

Kayseri’de gece saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem Sivas’ta da hissedildi. Deprem anında bir ahırdaki ineklerin paniği kameraya yansıdı.

AFAD verilerine göre gece 03.02’de Kayseri’nin Sarıoğlu ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde hissedilirken Sivas’ın Gemrek ilçesinde de hissedildi. İlçede bulunan bir ahırdaki ineklerin deprem anında yaşadığı panik ise kameralara yansıdı.

“HAYVANLARIN DURUMU İYİ”

İneklerin sahibi olan Ebubekir Yıldırım ise o anları şöyle anlattı:

“Gece 03.00 gibi sese uyandık. Depremi hissettiğimiz için uyandık. Kalkıp bilgisayardan kameraya baktık. Baktığımızda deprem olduğunu gördük. Yaklaşık 1 saat boyunca uyumadan bekledik. Etrafı kontrol ettik. Daha sonra yeniden uyuduk.”

Yıldırım, panikle ayağa kalkan ahırdaki hayvanlarının durumlarının iyi olduğunu, her hangi bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Merkez üstü Kayseri Sarıoğlan ilçesi olan 4,6 şiddetinde bir deprem yaşanmış, Gemerek ilçemizde de yoğun olarak hissedilmiştir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Rabbim, güzel ülkemizi her türlü felaketlerden korusun.”