‘İncirlik Üssü’nün adı değişti

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 12:14 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 12:43 pm

Adana İncirlik‘te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı’na dönüştürüldü. Değişikliğin ardından İncirlik’e F-16 filosunun konuşlandırılacağı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar alındı.

Buna göre Milli Savunma Bakanlığı, Adana İncirlik’te bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın isminin 10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı olarak değiştirildiğini duyurdu. MSB, kararın Hava Kuvvetleri’nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını bildirdi. Değişikliğin ardından İncirlik’e F-16 filosu konuşlandırılacak.

Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, “Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın ifade ettikleri gibi Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak. Ve bu kilit kapanırken hangi prensipler doğrultusunda çalışacağımızı Bakanımız açıkladı. Öngörülemez, alışılmadık, PKK’nın reaksiyon gösteremeyeceği şekilde süratli operasyonlar devam ettirilecek” denildi.

MSB kaynakları, B-1B Uçakları’nın eğitimlerinin önceden planlandığını da bildirdi.

İNCİRLİK ÜSSÜ HAKKINDA

Adana’nın İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü, birincil olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır.

İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Hava Kuvvetleri üslerinden biridir, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir. Üs, Avrupa’da taktik nükleer silahlar bulunduran altı NATO üssünden biridir.

1951 yılında inşaatına başlanan İncirlik Üssü, Aralık 1951’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri’nin hizmetinde ortak kullanıma açıldı.

İsrail ve ABD’yi protesto etmek için İncirlik Üssüne girmeye çalışanlara polis müdahalesi

İncirlik’te siren tedirginliği: Açıklama geldi

Kaynak: TELE1