İnce: 81 ile sandık koyacağız, cumhurbaşkanı aday adayıyım

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 8:46 am - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 8:46 am

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayını partili üyeler arasında yapılacak oylamayla belirleyeceklerini açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve ittifak konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘CUMHURBAŞKANI ADAY ADAYIYIM’

Sözcü’den Cem Yıldırım’a konuşan İnce, özetle şunları söyledi: “Bizim partimizde Cumhurbaşkanı adayını partiye kayıtlı üyeler seçiyor. 81 vilayette sandık koyacağız. Sandıktan kim çıkarsa o Cumhurbaşkanı adayımız o olacak. Ben de Cumhurbaşkanı aday adayı olarak sandığa gireceğim.

‘İTTİFAKLARDA YOKUZ’

Siyasette ittifaklar olabilir. Sayın Bahçeli’ye bakınca Sayın Erdoğan’ı görüyorum. Sayın Erdoğan’a bakınca da Sayın Bahçeli’yi görüyorum. Siyasi partilerin özgürlüğünü yok etmemeliler. Ne olursan ol, yine gel mantığıyla siyaset yapılamaz. Seçim kazanabilirsiniz ama yönetemezsiniz. İttifakların acil eylem planı, yazılı metni, vaadleri, sözleşmesi olmalıdır. Biz hiçbir ittifakta yer almayı düşünmüyoruz. Erdoğan yorgundur, kibirlidir, akıl ve bilimden uzaktır. Seçimle sandıkla yönetimden uzaklaştırılmalıdır. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.”

HABERİN TAMAMI

İmamoğlu: AK Parti için alarm çalıyorum