iMessage ayarları değişiyor

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 7:30 am - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:24 pm

Apple son dönemlerde bünyesinde bir çok farklılık yaptı ve şimdi iMessage ayarları da değişiyor.

Bu hafta piyasaya sürüldüğünden bu yana Android kullanıcılarının iMessage metin desteği almasına olanak sağlayan Beeper Mini uygulamasının, Apple’ın başının derde sokması bekleniyordu ve böyle de oldu. Dün Beeper platformunun tamamı bozuldu ve bu da iPhone üreticisinin iMessage geçici çözümlerini kapattığı yönünde spekülasyonlara yol açtı. Bu sabah itibariyle Beeper Mini hala X’te çalışıyor olarak bildirildi, ancak bugün Apple’dan gelen bir duyuruyla işler değişti.

Şirket, “iMessage’a erişim sağlamak amacıyla sahte kimlik bilgilerinden yararlanan işlemleri engelleyerek kullanıcılarımızı korumak için adımlar attık” dedi. “Bu işlemler, meta verilerin açığa çıkması ve istenmeyen mesajların, spam ve kimlik avı saldırılarının etkinleştirilmesi potansiyeli de dahil olmak üzere kullanıcı güvenliği ve gizliliği açısından önemli riskler oluşturdu. Kullanıcılarımızı korumak için gelecekte güncellemeler yapmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

iMessage

Her ne kadar Apple herhangi bir uygulamanın isminden bahsetmese de, Beeper Mini’nin lansmanının zamanlaması ve son zamanlarda yaşanan sorunlar göz önüne alındığında, bunun platformun kullandığı boşluktan kaynaklandığı düşünülebilir.

İlginizi çekebilir: Apple, iMessage ve FaceTime yüzünden mahkemelik oldu

Beeper’ın yöntemi, kullanıcıların mesajlarını hedeflenen alıcılara geçmeden önce şirketin sunucularına gönderiyordu ve bir lise öğrencisi tarafından programlanmıştı. Android uygulaması, her iki işletim sistemindekiler arasındaki konuşmalar için uçtan uca şifreleme sunmasına rağmen, olası mesajlaşma programlarının Beeper Mini aracılığıyla iMessage’a erişmek için bir Apple kimliğine bile ihtiyacı olmayacaktı.

 eFootball 2024 GÜNCELLEMESİ YENİ BİR OYUN MODU VE BİR DİZİ İYİLEŞTİRMEYLE YAYINDA

Kaynak: TELE1