İmamoğlu’nun yeni rakibi Murat Kurum 2019’da iki kez yenilen Binali Yıldırım’ı ittirdi

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 7:41 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:39 pm

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem açılış töreninde kurdele kesimi sırasında eski başbakan Binali Yıldırım ve AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum arasında kriz çıktı. Kurum, protokolde yerini değiştirmeyen Binali Yıldırım eliyle ittirdi. Kurum daha sonra yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da törende yer ayırtıldığını itiraf etti.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle  açıldı. Erdoğan’ın kurdeleyi kesmek için görevlilerden makas beklediği anlarda dikkat çeken anlar yaşandı. Kurdele kesimi sırasında protokolde AKP’nin İBB adayı Murat Kurum ve eski İBB adayı Binali Yıldırım arasında ‘yer’ krizi çıktı. Binali Yıldırım ile Murat Kurum arasında gerginlik yaşandı. Yerini değiştirmek isteyen Kurum’un Binali Yıldırım’ı uyardığı ve eliyle itelediği anlar kameralara yansıdı.

İMAMOĞLU İTİRAFI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Açılış Töreni’ne davet edildiğini söylemişti. İmamoğlu’nun bu açıklamasının ardından Kurum, İmamoğlu’nun törene davet edilmediğini söylemişti. Ancak Kurum Habertürk yayınında yaptığı açıklamalarda İmamoğlu’nun protokoldeki yerinin hazırlandığını, “Gel ya yerin ayrılmış niye kendi kendine senaryo üretiyorsun” sözleriyle itiraf etti.

Murat Kurum ve Turgut Altınok’un reklamlarına İsrailli firma aracılık etti

 

Kaynak: TELE1