Murat Kurum ve Turgut Altınok’un reklamlarına İsrailli firma aracılık etti

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 6:45 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 6:45 pm

AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum ve ABB Adayı Turgut Altınok‘un sosyal medyada ve internet sitelerinde verdiği reklamlara İsrail merkezli ‘Total Media’ isimli şirketin aracılık ettiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre AKP, tepkilerin üzerine reklam çalışmalarını sildi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere birçok AKP’li adayın sosyal medya ve internet sitelerinde verdiği reklamlara İsrail merkezli ‘Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin aracı olduğu ortaya çıktı.

Google’ın reklam veren şirketlerin bilgilerinin yer aldığı ekranda, İsrail merkezli şirketin İstanbul, Ankara ve Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok AKP’li ismin reklamına aracı olduğu görüldü.

REKLAMLAR SİLİNDİ

AKP; İsrail bağlantısının ortaya çıkması üzerine reklamları kaldırdı. Daha önce bilgilerin yer aldığı ilgili linkte önce Total Media bilgisi silinirken ardından tüm çalışmaları silindi.

ŞİRKET SAHİBİ İSRAİL DESTEKÇİSİ

Murat Kurum’un ve diğer AKP’li belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını emanet ettiği şirketin kurucusu Amitai Tafla’nın da ayrıca sosyal medyada hesabında, İsrail’in Filistin’e yönelik yürüttüğü saldırılara destek verdiği görüldü.

TELE1’in ulaştığı reklam firması bilgi vermekten kaçındı. Şirketin internet sitesine girildiğinde de İsrail merkezli olduğu bilgisi yer alıyor. Söz konusu firma ile ilgili araştırma yapıldığında ise reklam ajanslarına hizmet veren Google partneri bir şirket olduğu görülüyor.

Deniz Yavuzyılmaz paylaştı: İliç’te çamur akan liç yığını Murat Kurum imzasıyla onaylanmış

‘Mansur Yavaş büyükşehiri batırdı’ diyen AKP’li Turgut Altınok’a yurttaştan tepki

Kaynak: TELE1