İmamoğlu’ndan seçim çıkışı! “Onu hep beraber evine yollayacağız”

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 5:36 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 5:36 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çünkü bu memleketin bereketi için insanı var, toprağı var, bilgisi var, becerisi var enerjisi var. Sadece bundan faydalanmayı bilmeyen ben bilirim diyen bir yöneticisi var” dedi.

İBB Başkanı ve Ekrem İmamoğlu, ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında düzenlenen ‘İSKİ Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımları’, ‘İSKİ Anadolu Yakası Dereleri Islahı ve Bakım-Onarım Projesi’ ve ‘İSKİ Anadolu Yakası İçme Suyu Malzemeleri Lojistik Merkezi’nin açılışları ile ‘Alemdağ Caddesi Düzenleme Projesi’nin temel atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşma yapan İmamoğlu, “Dört yıl önce göreve başladığımızda aslında çok özenli bir sürecin başlayacağını ve sizlerle çok başarılı olacağımızı dile getirmiştim. Göreve talip olduğumda İstanbul’da bir değişim vadetmiştik ve o değişimi sizlere hissettirmek en önemli çabamızdır. ‘Bu şehirde eski ve kirli defterleri kapatacağız. Yeni taze, güçlü bir başlangıç yapacağız’ demiştim. Çok şükür bunu başardığımızı görüyorum. İstanbul’un başardığını, İstanbul’un değişim sürecini en güçlü şekilde hissettirdiğini görüyorum. Değişim bu şehrin her hücresine, her sokağına, her caddesine, her mahallesine yayıldığını ifade edebilirim. İstanbul’da değişim artık geri döndürülemez. İstanbul başardı ve kesinlikle yerel yönetim anlamında yeni bir dönemin köklerini saldı” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NU HEP BERABER SEÇECEĞİZ”

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yapan İmamoğlu, “14 Mayıs’tan sonra devleti bilen, vicdan sahibi, adaletli, herkese saygıyla yaklaşan bir ekip göreve geliyor. Çünkü işte o az önce saydığım bütün nitelikleri taşıyan insanlar bir arada. Ama bu niteliklerle bu kimlikle devletimizin inşallah 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep beraber seçeceğiz. Millet İttifakı’nın bütün unsurlarıyla çok çalışacağız. Altı siyasi parti ve tabii ki farklı siyasi partilerin de demokrasi beklentisi. Özgür bir Türkiye, üreten bir Türkiye, gençlerin geleceğe umutla baktığı, güler yüzle baktığı bir Türkiye var olması için en güçlü şekilde çalışacağız. Sizlere, bu sabah Ankara’da beraber nasıl birlikte iş yaparız, daha güçlü nasıl koşarız toplantısını yaptığım Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın selamlarını getirdim. İşte Sayın Mansur Yavaş’la bizler hem kentlerimizde yapılmayan işleri daha güçlü yapmaya hem de memleketimizin her noktasına çalışkanlığı, üretimi iyi iş yapmayı, hesap verebilirliği örnek olarak yaşatmanın göstermenin sorumluluğunu üstlendik” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni bir dönem başlatacağız. Yeni bir dönem, insanımıza moral verecek. Bu milletin kaynağı bu memlekette var. Çocuklarınıza baktığınızda enerji kaynağını görüyorsunuz değil mi evlerde? Ben de görüyorum. Hele hele gençlere baktığınızda ben size bir şey söyleyeyim. Sırtınızı bu milletin gençlerine yaslayın gerisini düşünmeyin. Gençler bu memlekete yeter. İşte 14 Mayıs’tan sonra biz bunu yapacağız. İstanbul’dan, Hakkâri’ye, Trabzon’dan Hatay’a Türkiye’ye çok güçlü bir enerji katacağız. Bu ülkede bu ülkede herkes daha iyi kazanacak. Daha rahat geçinecek, daha güvende yaşayacak, daha mutlu ve umutlu olacak, size söz veriyoruz. Bunların hepsi olacak. Bu memlekete bereket gelecek bereket, bolluk gelecek. Çünkü bu memleketin bereketi için insanı var, toprağı var, bilgisi var, becerisi var enerjisi var. Sadece bundan faydalanmayı bilmeyen ben bilirim diyen bir yöneticisi var.

“ONU HEP BERABER EVİNE YOLLAYACAĞIZ”

Onu hep berabere evine yollayacağız. İktidar ne için 86 milyon milletin iktidarı için iktidar, bir avuç insanın iktidarı için değil. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bu açtığımız ve başladığımız projelerimiz Ümraniye’mize, İstanbul’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. Sizlere, yürekten söz veriyorum. İnancım, bütün zorluklarımıza rağmen on ilimizde on bir ilimizde yaşadığımız acılarımıza rağmen deprem bölgesindeki o acılarımızı kaybettiğimiz canlarımıza olan borcumuzu nasıl ödeyeceğiz biliyor musun? Milletimiz için daha çok çalışarak ödeyeceğiz. Çok çalışacağız ve başarılı olacağız. O şehirlerimizi de yeniden kuracağız. İstanbul’umuzu daha güvenli, daha dayanıklı bir şehir haline getireceğiz. İşte bu şekilde ne olacak? Her şey çok güzel olacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Rapor yayımlandı! İBB’nin spora yaptığı 1 birimlik yatırım vatandaşın gözünde 101,05 birimlik sosyal fayda