İmamoğlu’ndan ‘Saraçhane’ yanıtı: En iyi Akşener bilir

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 3:51 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 5:39 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener’in “Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişim eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Tasarım Müzesi’nin açılışına katıldı. İmamoğlu, etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane” sözlerine yanıt verdi.

‘EN İYİ AKŞENER BİLİR’

İmamoğlu, “Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişim eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı. Ama muhtemelen bu billboard meselesi çünkü öyle bir yanısyı bana gösterdi arkadaşlar. Bir kere bu işin sadece İstanbulu’u yok muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde, firmalarda yönetiliyor onlarla konuşabilirler.” ifadelerini kullandı.

‘İMAMOĞLU’NA TAŞ ATMAK PRİM YAPACAK ZANNEDİLİR ŞEKLE GİDİYOR’

İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Belli ki İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya Ekrem İmamoğlu’na taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle gidiyor. Neyse Allah’tan alışığız. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz. Bize doğru gelirken taşların her biri güle dönüşür. Dikkat etsinler. Bizim öyle bir endişemiz yok insanlara karşı, demokrasiye karşı her daim sorumluluk hissettik ve hiçbir daim bu sorumluluğun dışında da hareket etmedik. Yine ilave ediyorum bunu en iyi Sayın Akşaner bilir”

İMAMOĞLU TELE1’İN SORUSUNU YANITLADI

İmamoğlu, TELE1 muhabiri Ceren Ural’ın sorusunu yanıtladı.

“Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kapalı gişeleri kaldıracaklarını söyledi. Sizin de daha önce bir yine yazınız olmuştu Ulaştırma Bakanlığı’na Mahmutbey’deki trafiği çözmek üzere ama bir çözüm olmamıştı. Şimdi Murat Kurum’un vaatleri de arasında bu yine her zamanki gibi. Peki Ulaştırma Bakanlığı’nın bu açıklaması seçim süreci de başladı İstanbul’u kazanmak için bir vaat diyebilir miyiz? Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna İmamoğlu’nun yanıtı ise şu şekilde:

“Vallahi kaldırsın. Sayın Uraloğlu doğru bir şey yapıyor. En azından iyi bir şey yaptığında biz onları teşekkür ediyoruz. Umarım kaldırırlar, umarım Mahmutbey Gişeleri’ni daha önce yazdığımız gibi daha ileriye taşırlar. Ya da Mahmutbey Gişeleri ve çevresindeki trafik düzenlemesi yetkisinin Ulaştırma Bakanlığına ait olduğunu bilmeyen Sayın Kurum’a da bu yönüyle belki bir briefing daha verip beraberce bilgisayar ekranına ya da haritaya bakmalarını tekrar öneriyorum. Orada belki eksik bir brifing vermiş olabilir. Bu tür noktalardaki düzenleme çalışmalarında da Sayın Bakanı bu değerli kararı gibi kararlar almaya mesela Mahmutbey Gişeleri’ndeki trafik sorunu çözmeye davet ediyorum. Ya da yazdığımız yazıya göre bize yetki versinler biz yapalım”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün yaptığı partisinin grup toplantısında, “Bugün de birileri istiyor ki; billboardsız seçim kampanyası yapalım ama bu defa, öncekilerden farklı ve ilginç olarak; önümüze bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen; saray değil belediye. Bizi engellemeye çalışan; Beştepe değil, Saraçhane! Yaa, ne kadar da ilginç değil mi? ‘Hadi canım, o kadar da olur mu?’ dediğinizi duyar gibiyim. Heyhat, oluyor. Maalesef oluyor.” diye konuşmuştu.

Cemil Tugay İzmir halkına İmamoğlu’nun sloganıyla seslendi: Heyecanımız yüksek…

Kaynak: TELE1