Cemil Tugay İzmir halkına İmamoğlu’nun sloganıyla seslendi: Heyecanımız yüksek…

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 12:45 pm

CHP’nin İzmir Adayı Cemil Tugay, Adnan Menderes Havalimanı’nda vatandaşlara seslendi. Tugay, “Aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele ederken biz insanımıza daha fazla sahip çıkacağız” dedi. İzmir’in eski başkanları Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’e teşekkür eden Tugay, “Başkanlarımızla her zaman birlikte olacağız, onların deneyimlerinden faydalanacağız” dedi.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisi tarafından adaylığının açıklanması sonrası İzmir’de vatandaşlara hitap etti.

İMAMOĞLU’NUN SLOGANIYLA SESLENDİ

Adnan Menderes Havalimanı’nda kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Tugay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Heyecanımız yüksek” sloganını kullanması dikkat çekti.

Tugay, “Hava soğuk, içimiz kıpır kıpır. Heyecanımız yüksek, bir an önce sahaya çıkmak istiyoruz. Halkımızla buluşmak istiyoruz. Haydi hep birlikte İzmir için daha ileri…” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

İzmir’in mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında da konuşan Tugay, şunları söyledi:

“Benden önce bu bayrağı birileri taşıyordu. Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve en son başkanımız Tunç Soyer bu bayrağı taşıdı. Dünyanın en güzel şehri İzmir’e hizmet ettiler. Kaybettiğimiz Ahmet Piriştinayı saygıyla anıyorum. Başkanlarımızla her zaman birlikte olacağız, onların deneyimlerinden faydalanacağız. Onlara çok teşekkür ediyorum.”

“BENİ BU ŞEHİR YETİŞTİRDİ”

Tugay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Sizler, bu ülkede her zaman halkın maruz kaldığı haksızlıklara karşı yokluklara karşı, adaletsizliklere karşı dertlenen ve mücadele eden asil yol arkadaşlarımızsınız. Hepiniz iyi ki varsınız. Ben bu şehrin dört bir yanına yaşadım. Çocukluğum Balçova’da, gençliğim Buca’da geçti. Ege Üniversitesi’nde okudum. Tire, Yeşilyurt, Karşıya devlet hastanelerinde görev yaptım. Karşıyaka’da yaşamak bana nasip oldu. Şehrimizin dört bir yanı birbirinden güzel. Ben bu şehrin yetiştirdiği bir kardeşiniz olarak CHP’ye üye oldum. CHP’de başladığım siyasi yaşamımda pek çok görev yaptıktan sonra bana Karşıyaka Belediye Başkanı olma onurunu yaşattı partim. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

“DEMOKRASİ NÖBET DEĞİŞİMİDİR”

“Demokrasi, bir nöbet değişimidir. Geçici olarak bu nöbeti tutar, bir süre sonra bayrağı bir başka arkadaşınıza teslim edersiniz. Ne mutlu bana ki partim bana İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını layık gördü. Başta Genel Başkanımız Özgür Özel’e, MYK’ya, vekillerimize teşekkür ederim, hepsi var olsunlar.”

“VATANDAŞI EV SAHİBİ, İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ”

“Bundan sonra daha fazlasını yapacağız. Aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele ederken biz insanımıza daha fazla sahip çıkacağız. Ev sahibi olmayanı ev sahibi, iş sahibi olmayanı iş sahibi yapacağız. Tarımda zorluk yaşayan çiftçimize daha fazla destek olacağız. İzmir’i zenginleştireceğiz, kalkındıracağız. Gençlerimiz bu şehirde yaşamak isteyecek. Bu şehirde yaşayan her vatandaş, ihtiyacı olduğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olduğunu bilecek. İzmir yürekleri temiz insanlar tarafından yönetilecek. Bu şehirde taş taş üstüne koymak isteyen, katkı vermek isteyen herkese yol açacağız, yanında olacağız. İnsanlara, belediye hizmetlerini daha fazla ve daha uygun fiyata ulaştıracağız.”

“PROJELERİMİZ BİRER BİRER ANLATACAĞIZ”

“Hazırladığımız projeleri önümüzdeki 2 ay boyunca, birer birer anlatacağız. Göreceksiniz, bu şehir Türkiye’de herkesin yaşamak istediği bir yer olacak. Zaten öyle bir yer, herkes gıptayla bakıyor. İzmir’deki CHP yönetiminin başarısıdır. Bunu bize çamur atmak isteyenlerin aklına sokmak benim boynumun borcu olsun. İçimiz kıpır kıpır, heyecanımız yüksek, bir an önce sahaya çıkmak istiyoruz. Halkımızla buluşmak istiyoruz. Haydi hep birlikte İzmir için daha ileri.”

Cemil Tugay kararı sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama: 15 gündür özellikle İzmir’e çalıştım

Cemil Tugay, CHP, İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tunç Soyer

Kaynak: TELE1