İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı: Bak bak bak…

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 11:52 am - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 12:26 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un kanal İstanbul sorusuna verdiği yanıtı, “Seçimler nelere muktedir, oy almak nelere muktedir” diyerek nitelendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi’nin açılışına katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, DEM Parti’nin İstanbul adayıyla ilgili soruya, “Bir adayın yorum yapması doğru bir şey değil. Bu durum DEM Parti’nin karar vereceği bir durum benim yorum yapmam doğru değil” diye yanıt verdi.

Murat Kurum’un Kanal İstanbul sorusuna yanıtına ilişkin konuşan İmamoğlu, “Bak bak bak bak diye bu cevabı değerlendiriyorum. Seçimler nelere muktedir, oy almak nelere muktedir. Bu kadar hararet niye böyle bir anda söndü? Yani hep milletin dediği olur. Doğru söylüyor, milletin gündeminde ne varsa o olur” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR EKONOMİK SIKINTIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Kentsel dönüşümdeki kira destek artışına ilişkin ise şunları söyledi:

“Enflasyonla birlikte aldığınız karar eriyor. Biz 4-5 ay önce yaptığımız toplu iş sözleşmelerini şu anda değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Yüksek enflasyon, maliyet artışları, insanların geçim sıkıntısı… Dolayısıyla Türkiye’de çok zor bir dönemde yaşıyoruz. İster istemez verdiğimiz hangi katkı varsa, destek varsa; bunlar ister kira yardımı olsun, ister burs olsun, ister yoksullukla mücadelede diğer yardım birimlerimiz olsun her şeyi artırmak zorundayız. Maliyetler artıyor. Ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız. Toplumun en büyük düşmanı olan enflasyonla mücadele ediyoruz. Neredeyse artık 3 haneli enflasyonla bir yıldır mücadele ediyoruz. Görünen o ki bu daha devam edecek. Milletimizin yapmak zorunda olduğu, geçinmek zorunda olduğu hangi husus varsa bu konulardaki desteklerimizi de, Türkiye’nin bu vahşi enflasyonu karşısında, iyi yönetilemeyen ekonominin bizi soktuğu dar boğaz karşısında bu tür artışları yapmak zorundayız.”

“TRT’Yİ GÖREMEDİM”

Ekşi Sözlük’te ‘Sansür’ iddialarına ilişkin ise konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyleyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Erişim engeli, medya asimetrisi, sizde burada farklı medya kuruluşlarını temsil ediyorsunuz ama bakayım; TRT’yi göremedim mesela… TRT devletin televizyonu. Biz Türkiye’nin en büyük tesislerinin, en büyük yatırımlarının açılışını yaptığımızda dahi devletin kanalı İstanbul’dan bahsetmezken herhangi bir ilçe belediyesinin başka konularda münazaralarını hatta söyleşilerini ekrana taşıyabiliyor.”

Yandaş araştırma şirketinin anketinden İmamoğlu çıktı

 

Kaynak: TELE1