İmamoğlu’ndan Kurum’a Kanal İstanbul yanıtı: Milleti aldatıyorlar

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 1:33 pm - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 1:54 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, AKP’nin adayı Murat Kurum’un “Kanal İstanbul gündemimizde değil” sözlerine, “Milleti aldatıyorlar. Bir rol vermişler oynuyor. Diğer taraftan ihaleleri götürüyorlar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Olimpik Kent İstanbul Tematik sunumu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı TELE1 muhabiri Ceren Ural’ın Murat Kurum ‘Rakibinizle karşı karşıya gelir misiniz’ sorusuna, ‘İstanbul’un benimle konuşamaz İstanbul’un sorunlarından haberi yok’ dedi. Ne söylemek istersiniz? sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, Kurum’un İstanbul’un ilçeleri hakkındaki gaflarını hatırlatarak, “İstanbul’un ilçelerini bilmeyen benimle ne konuşabilir. Gelsin konuşalım… Kanalı konuşalım neyine karşı ya da değil. Gelsin konuşalım” dedi.

Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrası İmamoğlu’ndan ‘sporda şiddet’ açıklaması

İmamoğlu’nun yanıtları şöyle:

Kanal İstanbul sorusunu yanıtlayan İmamoğlu şunları söyledi:

“O cümleyi kurmasaydı bu duruma düşmezdi. Kendi il başkanı yalanlıyor. İstanbullu bunun oyun olduğunu görüyor. Bu aldatan bir durum. Toplumu aldatıyor. Bakanlığın projesi filan kelime oyunudur. 2 sene önceki cümleleri toplumu aldatmak için kuramıyorlar. İnsanlara bütçeye yük olur derken onun yükünün 5-10 katı kadar para harcanacak projeyi yapmaktan geri durmuyorlar. Yine onların derdi bir avuç insanın cebi. Bu İstanbul’un sonu olacak bir projedir. Bunu biliyorlar. Sayın Kurum’a bir rol vermişler. O da oynuyor. Zaman geçiriyor. Öbür taraftan ihaleleri götürüyorlar. 1 Nisan’dan sonra Kanal İstanbul ve benzer tehditlerden kurtulması için emeklinin işçinin derdini dert edilmesi için bu iktidarın çok büyük farkla mağlup edilmesi lazım. Yoksa işçiyi, emekliyi, atama bekleyen öğretmenleri Allah korusun.”

Rakibiniz dün gece katıldığı bir programda ‘muhalefet ekonomik gündemde siyaset yapıyor ama biz  ekonomiyi oynamayacağız’ dedi.

“Bizim ortaya koyduğumuz vaatler yaptıklarımızın yüzde 90’ı bunlar. Biz eğer yoksullukla mücadeleyi yüzde 20’lere kadar tırmandırdıysak sebebi ekonomiyi perişan etmesi insanları yoksullaştırması. Gelirsiz bir topluma döndü… Kent Lokantası bu şehir için ödüle dönüştü. Bununla gurur duymuyorum. Benim insanımın yoksulluğu beni mutsuz eder. Ama onların insanları yoksullaştırarak oylarına mahkum etme politikası onları mutlu eder. Biz bizi ilgilendiren konuyu Murat Kurum toplumun yoksulluğunun farkında değil. Konuşamaz. Hükümet diyor ki ‘Sus bakalım, Kent Lokantasını kötüle’ niye çünkü yoksullukla mücadele projeleri. Talimatla İstanbul yönetilemez. İstanbul Ankara’dan bir talimat mekanizmasıyla adaylaşan böyle yönetilmesi demek İstanbul’un  sonu demek. Şişli’nin göbeğine imzalarıyla diktiği kuleler demek. Bir akşamda yeni imarlar çıkartmak demek. Boğazın kıyısında bir kulübeyi korumak için hamleler yapan bir bakanının İstanbul’a dair bakanın neler yapabilir demek. İstanbulluların bunları düşünmesi lazım. Ben pazara esnafa gidiyorum o gidemez ki.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 7 milyarlık kaynağının olduğunu belirtti. Eğer biz çalıştırmadıysak 7 milyar dolarlık kaynak nerede diyerek sizi ilişkilendirdi.

“Sayın Kurum’un çok küçük seviyede ekonomik bilgisi olduğunu düşünüyorum. Önüne ne konursa onu okuyor. TOKİ mağdurlarını nasıl mağdur ettiyse 1-2 milyon lira diye satıp şimdi 70-80 milyona varan ödemelerin yapılması zorunda bıraktıysa o 7 milyarlık laflar da o kadar dikkate alınmayacak laflar. ”

 

Arnavutköy metrosuna katıldı kendisi Erdoğan’da uzaktan bir bağlantıyla katılarak Murat Kurum ve bakana bir uyarı da bulundu. “Malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkıyorlar” dedi ne söylemek istiyorsunuz?

“Cümlenin kötülüğüne bakar mısınız? Ne demek istiyor? ‘Benim malım…’ Biz ne diyoruz? Milletin malı… Bizim metro da onların metro da milletin malı. Bu seçimden sonra bu U yazan metrolara güvenlik şefi olarak atar Kurum’u ne diyeyim.”

 

TELE1 muhabiri Ceren Ural: Murat Kurum ‘Rakibinizle karşı karşıya gelir misiniz’ sorusuna, ‘İstanbul’un benimle konuşamaz İstanbul’un sorunlarından haberi yok’ dedi. Ne söylemek istersiniz?

“İstanbul’un ilçelerini bilmeyen benimle ne konuşabilir. Gelsin konuşalım… Kanalı konuşalım neyine karşı ya da değil. Gelsin konuşalım. ”

Siz Pendik’te 17+1 diye bir tanımlama yapmışsınız. Murat Kurum’da bakanların sahaya çıkmasıyla ilgili ‘çatlasa da patlasa da devletimizin imkanlarıyla milletimizin imkanlarıyla çalışmaya devam edeceğiz dedi.

“Bizim çok sözümüzü kopyalıyor. Hayatında alacağı en büyük ders benimle yürüttüğü kampanyada elde etmiş oldu. Onun seviyesi için nereye erişmiş oldu bilemem ama hayata dair yardımcı oldu diye düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun.”

Kaynak: TELE1