İmamoğlu’ndan kendisini hedef alan Erdoğan’a yanıt

Yayın tarihi: 11 Kasım 2019 Pazartesi 4:23 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 8:03 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkındaki eleştiride bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. İmamoğlu, “sıkı bir basın açıklaması yaptık. Ben tahmin ediyorum Cumhurbaşkanı o basın açıklamamızı okuduğunda bize çok teşekkür edecektir” dedi.

Erdoğan, yine İmamoğlu’nu hedef aldı

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaptığı ‘temel atmama’ töreni hakkında da “Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri biyolojik arıtma tesisi için yapılan ‘temel atmama töreniyle’ ilgili eleştirine yanıt verdi.

İBB’den, İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan’a jet yanıt

“Sıkı bir basın açıklaması yaptık”

“Sıkı bir basın açıklaması yaptık. Ben tahmin ediyorum Cumhurbaşkanı, o basın açıklamamızı okuduğunda, bize çok teşekkür edecektir” diyen İmamoğlu, devamında “Kaldı ki orada 70 bin metrekarenin üzerindeki arazide, 2 binin üzerinde ağacın içinde, belki de kendi eliyle diktiği 20-25 yıllık ağaçlar da vardır” ifadesini kullandı.

Erdoğan’a hitaben “Onların da kurtulduğuna mutlu olacaktır” diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Orada derin bir teknik açıklama var, İstanbul halkına. Neredeyse 1.6 katrilyonluk yanlış yatırımın önünü keserek, doğru noktalara, doğru yatırımı yapacak yönetim olma marifetiyle yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da mutlu olacaktır bu tavrımızdan.

İBB Meclisi’nde ‘damat’ gerginliği! İmamoğlu’ndan ‘Haddini bil’ çıkışı