Erdoğan, yine İmamoğlu’nu hedef aldı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2019 Pazartesi 12:20 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi 3:46 pm

11 milyon fidan dikimi etkinliğiyle ilgili düzenlenen törende konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine Gezi direnişini hedef aldı. Erdoğan, “Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaptığı ‘Temel atmama’ töreni hakkında da konuşan Erdoğan, “Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Ankara Batıkent’te gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmamoğlu’na söylediği ‘kaknem’ ne anlama geliyor?

Erdoğan fidan dikiminin ardından konuşma yapıyor. Erdoğan, ağaç dikim töreninde ağaçları savunanların yürüttüğü Gezi Direnişi’ni hedef aldı.

”BUNLARIN DERDİ TÜRKİYE’Yİ ÇIRA GİBİ YAKMAKTI”

Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Hiçbiri ortada yok dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye’yi çıra gibi yakmaktı. Bodrum’da Marmaris’te ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü biz yaktık dediler onlar yaktılar biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Onlar sakalımızı tıraş ettiler bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz o yerine gelmez. Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez.

TEMEL ATMAMA TÖRENİ

Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar.”