İmamoğlu’ndan İstanbul’a gelen Erdoğan’a: Muhtemelen benimle yatıp benimle kalkacak… Ne derse desin

Yayın tarihi: 24 Mart 2024 Pazar 4:59 pm - Güncelleme: 24 Mart 2024 Pazar 4:59 pm

Haber: Özlem Aktürk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, miting için İstanbul’a gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben, “Bugün İstanbul’a gelmiş. Muhtemelen benimle yatıp benimle kalkacak. Konuşmalarında bakalım ne diyecek? Ne derse desin. 5 yıldır bu kardeşinizle uğraşıyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Avcılar Belediyesi Firuzköy Dönüşüm Mahallesi Tanıtım Programı’nda konuştu. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Burada, Firuzköy’le ilgili süreçleri biliyoruz. Yeşilkent’te devam eden dönüşümle alakalı süreçleri biliyoruz. Orada özellikle bir rezerv alan ürettik yaklaşık 3 bin konutluk. Mülkiyeti İBB’ye ait Yeşilkent’teki o alanda, Yeşilkent’in de dönüşümünü hızlandıracak ve birbirini destekleyecek bir üretim alanı oluşturduk, planlarını yaptık ve bakanlığa yolladık. Hani bugün -sokakta değil de sokakta gezemiyor da- İstanbul’un muhtelif yerlerinde dolaşan acemi aday… 2 senedir Şehircilik Bakanlığı’nda o planlar bekliyor. Diyor ya önceliğimiz ‘o’. Size şunu söyleyeyim. Onların önceliği, İstanbul falan değil.

Onların tek önceliği var: Birincisi para, ikincisi çıkar, üçüncüsü bir kişiye yaranmak. Bir kişiyi mutlu etsinler, onlar için her şey tamam. Bizim farkımız ne biliyor musunuz? Buradaki gözlere bakıp, İstanbulluların mutlu olduğunu görürsem, ben evde yastığa başımı huzurla koyarım; onlar, bir kişiyi mutlu ederse mutlu yatıyorlar.

“İSTANBUL’A GELMİŞ…”

-Bugün İstanbul’a gelmiş. Muhtemelen benimle yatıp benimle kalkacak. Konuşmalarında bakalım ne diyecek? Ne derse desin. 5 yıldır bu kardeşinizle uğraşıyorlar. 5 yıldır soruşturmalar, müfettişler, onlar, bunlar. Bizden önceki 5 yılın 12-13 katı. Hiç gelmedikleri şirketlere, ofislere, iştiraklerimize girdiler, çıktılar. Geçmişteki dosyalarımızı ters çevirdiler olmadı, düz çevirdiler olmadı, dik tuttular olmadı. Şimdi 5-6 gün yalanla, iftirayla, kumpasla bizi bu yolumuzdan döndürmeye çalışacaklar. Hadi oradan. Hadi oradan. İşinize bakın. İşinize bakın. Bunlar; işlerini de ihmal ediyorlar. Namık Tan vekilim de paylaşmış, yıllardır yurt dışında ülkemizi temsil etmiş, duayen büyükelçilerimizden. Yani etrafımız ateş topu, Rusya’da terör saldırısı var, Filistin’de canlar yanıyor; Dışişleri Bakanı gelmiş, İstanbul’da oy toplayacak. Yahu sana niye oy vereyim. Ayıptır. Polisin derdi, askerin derdi, jandarmanın derdi ortada. 3600 ek göstergeyi bekliyor polis canhıraş. Böyle sıkıştırmış dilini dişinin arasında, gece-gündüz çalışıyor. Bir 3600 ek gösterge vereceksiniz, onu vermiyorsunuz, gelmiş İçişleri Bakanı burada oy topluyor. Bizim seçim güvenliğimizden sorumlu İçişleri Bakanlığı, bizim bu sürecin hukuki ağından sorumlu Adalet Bakanı, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili dosyaya savcılık yapıyor. Her gün bir açıklama yapıyor.

“EKREM İMAMOĞLU’NA KARŞI MÜCADELE VERİYORSUNUZ”

-Ülkenin emeklisi, 10 bin lira maaşla geçinemiyor. Bakın bu ülkede yoksulluk değil, açlık sorunu var. Bu insanlar…. Yahu gidin, işinizin başına oturun. Bu memleketin dış politikasıyla ilgilenin. Bu millet, size daha 10-11 ay önce oy verdi. Gidin enflasyonla, pahalılıkla, yoksullukla, işsizlikle mücadeleyle işinizi yapın. Gelmişsiniz 17 kişi mi, 16 mı, 18 mi; her neyse, Ekrem İmamoğlu’na karşı mücadele veriyorsunuz. 17+1 oldular bugün ya da 18+1, neyse. Bir kere adaylarına yazık biliyor musunuz? Yani adaya demek istiyorlar ki; ‘Senden bir şey olmaz. Biz geldik, seçimi kazanacağız.’ Böyle bir komedi. Bu millet, ağzından çıkacak kelimeye, Ankara’ya dönüp bakana veya işte ne dedi ne demedi ona göre hareket edecek kişiyi İstanbul’a belediye başkanı seçecek! Seçmez. Seçmez.

İmamoğlu: Niyetler iyi değilse hükümet ve belediyenin aynı partiden olmasının hiçbir faydası yok

Kaynak: TELE1