İmamoğlu’ndan ‘Fatih Sultan Mehmet’li değişim’ mesajı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2023 Cumartesi 12:18 am - Güncelleme: 7 Ekim 2023 Cumartesi 12:19 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘değişim‘ mesajını bu kez Fatih Sultan Mehmet üzerinden verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle Yakuplu Mahallesi’nde inşa edilen Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında konuştu. Yine ‘değişim mesajı veren İmamoğlu şunları söyledi:

‘ATATÜRK VE FATİH’İN ADINI BEYLİKDÜZÜ’NDE YAŞATMAKTAN MEMNUNUZ’

Uzun yıllardır yaşadığım ve geçmiş dönem belediye başkanlığını yaptığım Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’ne böylesi bir eseri kazandırmaktan dolayı mutluyum. İş birliğinden dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a teşekkür ederim. İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet anlayışıyla yol yürüyoruz. Açılışın İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yıl dönümünde yapılması çok önemli. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in ve kenti düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün isimlerini Beylükdüzü’nde yaşatmaktan memnuniyet duyuyorum. 5 yıla yakın işgal edilmiş bir şehirden bahsediyoruz. İstanbul’un 5 yıl değil, 5 saniye işgal edilmesini kim tasavvur edebilir? Edemeyiz. Dolayısıyla iki ismin bir araya gelişi gibi, aslında bu özenli günü tercihimizin altında da bu var.

Neslican Tay’ın annesi anlattı Ekrem İmamoğlu gözyaşlarını tutamadı

‘HER BİRİSİ ÖZEL BİR HİKAYE, HER BİRİSİ ÖZEL BİR AN’

Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğlu Kemal Ulusu’yu yıllardır tanırım. Neslican Tay’ı videolarından tanıdım. Sonra kaybedince, aramızda inanılmaz bir bağ olduğunu tespit etmiştim. Hissetmiştim demek ki. Sonra bunu yakınlarından duyunca, hüznümüz daha da arttı. Burada ismi yaşayacak. Evet, Arda’nın ‘Ekrem Amca’sıydım’ gerçekten. Çünkü uzun saçlı halini hatırlıyorum. Çok özel bir çocuktu. Bir çocuğumuzu kaybettik. Sevgi Soysal ismi, çok özel bir isimdir kadın mücadelesi açısından yazdıklarıyla, bize bıraktıklarıyla. Ve Rasim Öztekin. Özel bir sanatçı, özel bir insan. Biz çok güzel duygularımızı birbirimize hissettirmiştik. Bugün, ismiyle burada çok özel bir salonu Beylikdüzü’müze kazandırdık. Ama esasen Rasim Öztekin ismi, şöyle bir kazanım sundu. Şehrimizin en batısına bir Şehir Tiyatroları sahnesi kazandırdı aslında. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Şehir Tiyatroları’nın sahnesi var. Dolayısıyla her birisi özel bir hikaye, her birisi özel bir an.

‘GÖRECEKSİNİZ BURADAKİ İNSANLARIN KALBİNİ KAZANACAĞIZ’

Yakuplu’yu sokak sokak gezerken, buradaki insanların bize çok az oy verdiğini konuşurduk. Hatta oranını bile söylemeyeyim çok düşük. ‘Göreceksiniz, buradaki insanların kalbini kazanacağız. Zaten oy meselesi önemli değil. Önce kalbini kazanın insanların, gerisi olur’ diye söylemiştim ve biraz ileride, bir ara sokakta, bir Dayanışma Evi açmıştık. 2019 yılının sonunda, ilçe başkanlığımın ilk aylarında. ‘Burada bir evimiz gibi bir yer olsun ve buradan insanlarımıza kendimizi anlatalım, hizmetlerimizi anlatalım’ demiştik. O günden itibaren, belki de Beylikdüzü’nün bize o en az oy veren denilen mahallesine, en fazla ilgi gösteren bir siyasi kimlik olmaya çalıştım. Çünkü benim bir huyum var. Bazen bunu anlatırım insanlara. Seçimlerde otobüsle giderken, insanlarla selamlaşırken, birisi bana bir kızgın bakar gibi olursa gözlerinden onu hissettirir, hissederim ve bazen otobüsü durdurup, ‘Niye benimle ilgili kötü hissediyorsun, gel bakalım, konuşalım’ diye, ‘Onu 5 dakikada ikna ederim’ diye içimden geçiyor. Çünkü Allah şahit; ne bu şehirde, ne bu memlekette yaşayan bir insan bile benimle ilgili kötü düşünmemeli. Çünkü, ‘Ben onların her birinin tek tek iyiliğini düşünen bir yönetici olacağım’ diyerek bu yola çıktım.

Erkan Baş: Her belediye meclisinde bir TİP’li olacak

‘ÖNCEKİ YÖNETİM İNŞAAT İÇİN 2,5 SENE İMZA ATMADI’

Beylikdüzü’ne kazandırdığımız merkezin yapılış hikayesinde önceki İBB yönetiminin inşaat için gereken tek bir imzayı atmaması var. Sadece diyecekler ki ‘baktık, gördük, imza attık.’ Atmadılar. 2,5-3 sene atmadılar biliyor musunuz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olup, masaya oturur oturmaz ilk yaptığım şey, İmar Müdürü’nü davet etmek oldu. Dedim ki, ‘Sayın Müdür, Allah aşkına buna niye imza atmadın?’ Dosyayı getirtim. Ne cevap verdi? Cevap vermedi biliyor musunuz? On defa sordum, on defa cevap alamadım. Ve ilk işim, buranın avam proje onayını imzalatmak oldu ikinci seçimden sonra. Merkezin yapımındaki iş birliğinden dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık’a teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte, daha nice yıllar hem İstanbul’umuza hem de Beylikdüzü’ne ve bütün Türkiye’ye hizmet edeceğiz ve hizmetlerimizle Beylikdüzü’nü de İstanbul’u da bütün Türkiye’yi de şaşırtarak bütün insanlarımızın gönlünü kazanacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.

‘FATİH DAHA ÖNCE KAYBEDENLERİN YAPTIKLARINI YAPMADI, DEĞİŞTİRDİ’

Fatih Sultan Mehmet nice komutanın nice insanın fethetmek istediği İstanbul’u fethetti. Başkaları fethedemedi ama o fethetti. Özelliği aslında şuydu: Fatih Sultan Mehmet, daha önce kaybedenlerin yaptıklarını yapmadı, değiştirdi. İnsanlarda mantalite değişimini, komutanlarıyla oturup, onların fikirlerini, askerileriyle beraber mücadele biçimindeki değişimle, o değişiklikle 21 yaşında İstanbul’u fethetti. Bizim de gönülleri fethetmek için yol ve yöntem bulma zorunluluğumuz vardır. Memlekette itibarsız hale gelen siyaset alanının, siyasetçi sahasının itibarlı bir hale gelmesi için, hep birlikte çok güçlü bir değişime muhtaç olduğumuzu, milletimizin buna ihtiyaç duyduğunu ve hep birlikte bu yola katkı sunmamız gerektiğini buradan bir kez daha hem Beylikdüzü halkımıza hem de bütün İstanbul’umuza duyurmak isterim. Zira bu dönemin fethi, gönülleri fethetmektir. Gönülleri fethetmek için de itibarlı, çağa ayak uyduran siyaseti ve hizmet biçimini ortaya koymak gerekir. Bu anlamda yolculuğumuzun temel felsefesinin bu olacağını, halkımıza hiçbir zaman mahcup olmamak adına özenli çalışmalarımızın devam edeceğini tekrar duyuruyor, Kültür Sanat Merkezimizin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Sağlık ocağını basıp bir doktoru bayılttılar, birinin kolunu kırdılar