İmamoğlu’ndan Erdoğan’a videolu ‘İstanbul’ yanıtı: Bu bir yüzleşmedir

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 6:19 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 6:28 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a kendisinin başkanlık döneminde İstanbul’da yapılan icraatlerin yer aldığı videolu paylaşım ile yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin aday tanımın toplantısında muhalefeti ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan, “Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul’un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar.” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN VİDEOLU YANIT

İmamoğlu’ndan ise sosyal medya hesabından Erdoğan’a yanıt verdi. X’ten videolu paylaşım yapan İmamoğlu, “Ecdadımızı sadece siyaset yaparken hatırlamadık. 25 yıllık ihmali bitirdik. Tarihi mirasımıza samimiyetle sahip çıktık #İstanbulBaşardı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun “Bu bir yüzleşmedir” sözleriyle başlayan videoda İstanbul’da son 5 yılda tarihi eser ve yapıların yeniden işlevlendirilmesi ve restorasyonuyla ilgili yapılan icraatlerden örneklere yer verildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘kamera’ göndermesi

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan aday tanıtım toplantısında da muhalefeti hedef aldı ve şunları söyledi:

“Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul’un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar. Atmadıkları temel Silahtarağa Arıtma Tesisi projesiydi. Arıtma yapılmayan sular Haliç’e boca edilince, burası yeniden ölmeye, kokmaya başladı. Hatalarından ders çıkarmak yerine vizyonsuzluklarını İstanbul’un dikey bahçelerini yok ederek devam ettirdiler. Aynı zihniyet poşet göndermesiyle arzı endam ediyor. Murat Kurum’un projelerini kendi akıllarınca küçümsüyorlar. Bunların çevreden anladıkları, şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır.

Yeşil panolara tahammül edemeyen kafanın böyle bir derdinin olmadığı açıktır. Aynı kafa bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı hiçbir görevi yerine getirmediği gibi bunu sırıtırak dalga konusu yapabiliyor. Böyle bir meselede bile aymazlık yapanların şehrin diğer sorunlarının çözümü için ne hassasiyeti olabilir ki… Kendi şahsi çıkarları, bireysel ajandaları için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul bu zulmü, eziyeti hak etmiyor. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor. İstanbul yedeği muamelesi görmeyi hak etmiyor. 31 Mart’ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, İstanbul’un büyükşehir konusundaki hasretleri sona erecek. İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemi son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.”

AKP’nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı, üç isim çizik yedi

Kaynak: TELE1