İmamoğlu’ndan Erdoğan’a sert tepki! “Allah seni bildiği gibi yapsın”

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 3:13 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 Pazar 5:05 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Silivri ilçesinde vatandaşlara hitap etti. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Benim güzel hanımefendilerimi, canım ablalarımı kardeşlerimi sen niye kandırıyorsun. Niye aldatıyorsun. Kalplerine kötülüğü niye sokuyorsun. Allah seni bildiği gibi yapsın, seni Allah’a havale ediyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan ikinci tur öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de vatandaşlarla buluştu.

İmamoğlu, iktidarın seçim sürecinde muhalefete karşı montaj videolar ile ‘terör’ algısı yapmasını sert sözlerle eleştirdi. İmamoğlu, iktidarın yurttaşları ‘kandırdığını’ belirterek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ben dün 2 hanımefendiyle pazar tam 15 dakika konuştum. Benim güzel hanımefendilerimi, canım ablalarımı kardeşlerimi sen niye kandırıyorsun. Niye aldatıyorsun. Kalplerine kötülüğü niye sokuyorsun. Allah seni bildiği gibi yapsın, seni Allah’a havale ediyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Ne yazık ki bu memleketin yöneticileri, siz canlarımızla aynı hassasiyette değiller. 14 Mayıs’ta güzel bir demokrasi sınavı verdik. Evet farklı tercihlerimiz oldu ama sandık başında birbirimize saygı göstermeyi başardık. 28 Mayıs’ta da aynı şey olacak. Siyasi kavgaların ne acı sonuçlara yol açtığını bilen bir milletiz.

“KENDİSİNE OY VERMEYEN HERKESİ ‘VATAN HAİNİ’ OLMAKLA SUÇLUYORLAR”

*Huzur kaçsın isteyen bir anlayış var. Kendisine oy vermeyen herkesi ‘vatan haini’ olmakla suçlayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayış milleti bölmeye, düşmanlaştırmaya dayalı bir anlayış. Maalesef rakibimiz böyle bir siyaset yaptı, yapmaya devam ediyor.

“KILIÇDAROĞLU ‘GEL TELEVİZYONDA YÜZLEŞELİM’ DİYOR, TIS YOK”

*Yaklaşık 25 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ‘vatan haini ve terörist’ ilan ediliyor. Bunlar, bu davranışı hep gösterdiler. Bunlar ayak oyunlarını hep sevdiler. Ne yazık ki daha önce de yaptılar, şimdi de yapıyorlar. Yalanı, dolanı ve montaj videoyu severler. Bunu millete yayarlar. Biz; suçlanan taraf, yani Kemal Kılıçdaroğlu, “Gel televizyonlarda yüzleşelim, konuşalım” diyor. Tıs yok. Korkuyor. Korkuyorlar. Hani var ya güzel bir şarkı… “Korkuyorlar, korksunlar”. Yalanları ayyuka çıkacak diye korkuyorlar. Hesap sorar diye korkuyorlar. Bu anlayış, ne yazık ki kendi insanıyla kavga etmeyi, tuzak kurmayı sever.

“TÜRK MİLLETİNE GELİNCE KABADAYI, ABD BAŞKANINA GELİNCE SAHTE KABADAYI”

*Bu anlayış, daha birkaç yıl önce, ABD Başkanı kendisine mektupla hakaret etti. Bu hepimizin canını yaktı. Oy versek de vermesek de benim memleketimin bir yöneticisine, seçilmişine, hele hele en başındaki insana hakaret ediyorsa benim canımı yakar. Çıkıp ona haddini bildirmesini cevap vermesini bekleriz. Ne yaptı? Tek bir kelime yanıt bile veremedi. Veremez miydi? Verirdi. Ama vermedi. Türkiye’de o cümleyi, bırakın ABD Başkanını, şuradaki herhangi bir kişi kursa, ne olurdu? En az 2 sene Silivri’de yatardı.

*Türk milletine gelince kabadayı oluyorsun, sıra ABD Başkanının sözlerine gelince oluyorsun sahte kabadayı. Hadi oradan, işinize bakın. Bu milleti aldatamazsınız.

“ALLAH SENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN”

*Ben dün 2 hanımefendiyle pazar tam 15 dakika konuştum. Benim güzel hanımefendilerimi, canım ablalarımı kardeşlerimi sen niye kandırıyorsun. Niye aldatıyorsun. Kalplerine kötülüğü niye sokuyorsun. Allah seni bildiği gibi yapsın, seni Allah’a havale ediyorum.

*Anlatalım millete. Bunları millete anlatırken, peşlerinden oy için gidenlere, “Bunların peşinden gitmeyin” deyin. “Bugün bana kötü diyen, vatan haini diyen, yarın ona oy vermediğin zaman sana da her şeyi söyler” deyin.

“PKK VE FETÖ’NÜN AÇIKLAMALARI ERDOĞAN’IN İŞİNE YARIYOR”

*Bunlar her daim bir seçim dönemi başladığında hemen bir başka olay yaşanır. Bir bakarsınız farklı terör örgütleri açıklama yapmaya başlar. Videolar çekip yayınlarlar. Bunlar terör örgütleri. Ama bunun adı FETÖ’dür ama PKK’dır. Fark etmez. Bir bakıyorsun hepsinin söylemleri Erdoğan’ın işine gelecek anlatımlar, hepsi. İlk seçim bitti, bunun belki de en büyük zararını biz çektik. Dün yine baktım açıklama yapıyorlar. Bunların her sözü Erdoğan’ın işine yarıyor. Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp, “Bak bak bunlar sizi destekliyor” diyor. Filmlerini yapıyor. Bu nasıl iş? Faydaları sana iken nasıl bizi destekliyor bunlar?

*Terör açıklamalarını alıp, milyonlarca liralık reklamlara çevirip, milleti aldatmak adına bu videoları piyasaya çıkaran sizsiniz. Bu malzemeyi de sana veren onlar, terör örgütler. Allah aşkına sizce benim zeki, çevik, akıllı vatandaşlarım… Bu danışıklı dövüş değil de nedir. Terör örgütü konuşuyor bunlar faydalanıyor. Bir değil, iki değil, üç değil. Olayla ilgimiz yok ama faturayı bize kesmeye çalışıyorlar. Terör örgütleri faydayı bunları veriyor. Düşün yakamızdan. Bu memleketin insanlarının geleceğine terör örgütleri üzerinden korku salamazsınız. Yalanlarla, iftiralarla bu ülkenin oylarına mani olamazsınız.

*Oradan ekmek yeme peşinde olan sadece sizsiniz. O bir avuç insan. Her yerde söyledim. Hatırlayın benim seçimimi. Aynı şeyi benim seçimimde de yaptılar. Kırmızı bültenle aranan kişiyi devletin televizyona çıkardılar. Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyin dedirttiler.

“28 MAYIS’TA DÜŞMANLAŞTIRAN SİYASETE ‘HAYIR’ DİYECEĞİZ”

*Memleketimin asli vatandaşlarına başka türlü bakarsanız bunu adı bölücülüktür. Çünkü o yol bizi huzursuzluğa mutsuzluğa götürür. Allah korusun kardeş kavgasına götürür. Onun için hep birlikte 28 Mayıs’ta bu düşmanlaştırıcı siyaset tarzına hep birlikte hayır diyeceğiz.

*Bakın benim güzel insanlarım hepinizin akrabaları var. Onların arasında belki bizden farklı adaya oy verecek olanlar da var. Allah aşkına biz kalkıp onları vatan haini mi ilan edeceğiz. bunun sonu iyi yere gitmek. Onun için çok iyi düşünün. 28 Mayıs’ta hep birlikte milletçe doğru karar vermezsek bizi bir felaket bekliyor.

*Allah korusun bunların aklı bizi yıllar önce memleketimizde yaşadığımız o huzursuz günlere götürür. Bizi sıkıntıya sokar. Bunların aklı ki akıl kalmamış bunlarda, aklı olan kimse yok yanlarında, geçmişte faydalandıkları hiç kimse bunlarla çalışmak istemiyor. bu seçim aksi şekilde sonuçlanırsa bunların akli bizi çok dar bir  boğaza sokar. 28 Mayıs’ta bu ülkenin dengesini yeniden kurmak zorundasınız.

“BİRİLERİ BU ÜLKENİN TEK SAHİBİ GİBİ DAVRANMAYACAK”

*Çoğunluk Cumhur ittifakında olsun sorun yok, cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçersek bu memleket adına büyük bir denge oluşturacağız. Yaşama gücü, yeni yasa yapma yetkisi TBMM’de olacak ama yürütme icra görevi de bizlerde olacak. Birileri, ülkenin tek sahibi gibi davranmayacak.

“KILIÇDAROĞLU’NU SEÇMEMİZ VATAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

*Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum. Bu seçimde Kılıçdaroğlu’nu seçmemiz, ülke iradesini millete dönük bir sisteme kavuşturmamız vatan için çok önemli. Bu seçim hafife alınacak bir seçim değildir. Herkesi oy vermeye davet ediyorum. Benim Silivrili hemşerilerim, bunların yalanlarını iftiralarını yüzlerine çalacağız. ”

Ekrem İmamoğlu’ndan seçmene çağrı: Asla tereddüt etmeyin sandığa gidin