Ekrem İmamoğlu’ndan seçmene çağrı: Asla tereddüt etmeyin sandığa gidin

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 11:24 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 Pazar 12:38 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda Demokrasi Neferleri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Seçimin ikinci turunu 0-0 başlayan bir final müsabakası olarak nitelendiren İmamoğlu ” 14 Mayıs’ta sandık başında yaşadığımız ne sorun varsa bugünden çözeceğiz.” dedi. İmamoğlu 28 Mayıs’a daha güçlü gittiklerinin altını çizdi.

İkinci turda değişim isteyen tüm vatandaşlara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ülkemizin 4 bir yanındaki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum aynı zamanda bütün ülkenin hazır olması lazım. Her yaştan her köyden her ilçeden kasabadan şehirden kıymetli seçmelerimiz 28 Mayıs’ta sandığı protesto etmenin sandığa gitmemenin maliyeti çok yüksek olmayacak. Asla tereddüt etmeyin mutlak sandıklara gidin oyunuzu kullanın.” dedi

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

İkinci seçimde sandığa gitmenizi istiyorum. 14 Mayıs seçimlerinin çok net bir sonucu var. Bu hükümet milletimizden güven oyu alamamıştır. Bu seçmen iktidara bütün kullandığı imkanlarına rağmen bütün baskıcı tavrına rağmen, iftiralarına yalanlarına rağmen dur bakalım dedi. Özetle ilk bir çeşit yarı final maçı gibiydi. Şimdi elenenler elendi finale iki kişi kaldı. Finalde bu iki liderin yarıştığı ortamda ben diyorum ki, bir süreç sorgulanacak, bir sistem sorgulanacak. O sistemin gidişini isteyenler inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek.

Kılıçdaroğlu: 10 milyon Suriyeli yetmedi 20 milyon daha mı gelsin?

ASIL SEÇİM HAFTAYA

Dolayısıyla bu önümüzdeki önemli final maçında kim ne yapmış ne etmiş önemi yok, Bu yep yeni sıfırdan bir maç. Bugüne 28 Mayıs’a 0-0 başlayacağız. Vatandaşlarımız o gün ortaya koyacağı, performansa göre değerlendirme yapacak. Asıl kararını 28 Mayıs’ta verecek. Milletimiz iktidarı kime vereceği konusunda yeni ve çok önemli bir değerlendirme yapacak. İkinci turun anlamı budur. Yani asıl seçim haftaya. Yeni bir seçimdir 28 Mayıs 14 Mayıs’ın devamı değildir. Dünyanın hiçbir yerinde seçmenler ikinci turunda ilkinde aynı kararı vermiş değiller tercihler değişebiliyor. Tercihler farklı sonuçlar veriyor. Bir kere daha düşünmek daha önemli.

“BİZLER DERSİ ALDIK”

Seçim sonuçlarında önemli değişiklikler bu vesileyle olabiliyor. O bakımdan bu önümüzdeki 1 hafta hepimiz için Millet İttifakı’na gönül vermiş her vatandaşımız için çok önemli. İlk tura bakarak öndeyiz kazandık, ya da eyvah gerideyiz kaybettin demek yanlıştır. Doğru olan ilk turdan ders aldık ona göre bu süreçte ne gerekiyorsa yapacağız demektir. Bizler değişim isteyen tüm güçler o dersi sonuna kadar aldık.

“ONLARIN YALANLARINA NET CEVAP VERECEĞİZ”

Ana husus şudur. Bir kirletme politikası uygulanmıştır. Bir yalan ve iftira politikası uygulanmıştır. Bu politikaya karşı edebimizle adabımızla biraz suskun kalmıştır. Bizler onların yaptığı gibi yalanı iftirayı konuşmayacağız. Ama onların yalanlarına iftiralarına net cevapları vereceğiz onlara haddini bildireceğiz. Onun için 28 Mayıs’a çok daha güçlü gidiyoruz.

ATA İttifakı’ndan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

SANDIK HAKİMİYETİ

Sandık hakimiyetini sağlamak en önemli konu. Çok daha geniş boyutlu kavram. Sandığa hakim olmak seçimden önce başlayan bir süreçtir. Sizler aynı zamanda az önce ifade ettiğim gibi mahallerinizdeki sorumlu insanlarsınız. Seçim gününe kadar yürütülecek çalışmalarda göreviniz olduğunu lütfen unutmayın. Bu görevlerinizi en iyi şekilde yaptığınız zaman sandık hakimiyetini kurmaya başlamışsınız demektir. Seçim sabahı herkesten önce hazır uykusunu almış morali yüksek sandık başında olmak  demektir. Sandık kurulunun oluşumunda ağırlığımızı sürece olan hakimiyetimizi, kurallara olan hakimiyetimizi, orada hissettireceğiz. Yedek üyemizle müşahitlerimizle okulun önünde bilişim sorumlularımızla hukuk sorumlularımızla demokrasi neferi edasıyla en erken biz olacağız tamam mı? Varsa kötü niyetli bir avuç insan asla onlara müsaade etmeyeceğimizi net olarak görsünler. Sandığa hakim olmak moral ve enerjik olmak üstün olmak demektir.

“O GÜN SANDIKLARDA 1 MİLYON KİŞİ OLACAK”

Onların bildiği gibi değil konu bizim bildiğimiz gibi. Unutmayın seçim 1 oyla bile kazanılır 1 oya gözünüz gibi bakacaksınız. Her bir oyun bize seçimi kazandıracak, o kritik oy olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Vatandaşımızın her bir oyu namusumuzdur. Günün her dakikasında sandığa hakim olduğumuzda kimse hile yapma ve imkan cüretini bulamaz. Son ana kadar aynı ciddiyetle görevimizin başında olacağız. Sandığı terk etmek yok, bunlar bize yakışmaz, şu eksik bu eksik demek yok. Türkiye’nin neferlerine böyle davranmak yakışmaz. Biz doğru bildiğimiz yolda, sonunu düşünmeden yola çıkmış insanlarız. O gün sandıklarda 1 milyon kişi olacak. Bizi sadece kendi yılgınlığımız, kendi karamsarlığımız yenebilir. Onun için karamsarlığa yılgınlığa yer yok. Unutmayın bu ülkeye demokrasi getirmekten hiç kimse bizi alı koyamadı. Kimse bizim mücadele azmimizi yenemeyecek. Bizler bu ülkenin vatanseverleri olarak asla vazgeçmeyeceğiz.

“ONLARIN NUMARALARINI BİLLİYUORUZ”

Biz o bir avuç insanın ciğerlerini biliyoruz. 2019’dan biliyoruz dimi. Onların bir avuç insanın sandık başı numaralarını da biliyoruz. Onların Anadolu Ajansı numaralarını da biliyoruz. Onun için biz hakkın ve haklının değil bazı kişilerin kurumların güçlünün yanında olduğunu biliyoruz. Ama onlar da bizim gücümüzü biliyorlar. Nasıl yaptık hep birlikte yaptık. Sandıklara sahip çıkmak ne demekmiş çuvallar üzerinde nasıl uyulunurmuş her türlü hileye rağmen seçim nasıl kazanılırmış 31 Mart’ta 23 Haziran’da onlara gösterdik yine gösteririz, yine göstereceğiz. Sevgili dostlarım hayaller paylaşmak için burada değiliz. Sandık organizasyonun tam ve eksiksiz olması için buradayız.

“YAŞADIĞIMIZ NE SORUN VARSA ÇÖZECEĞİZ”

14 Mayıs’ta sandık başında yaşadığımız ne sorun varsa bugünden çözeceğiz. Bugün burada dağıtacağımız bazı mamuller var buraya gelemeyenlere ulaştırın. Demokrasi neferleri olarak ödevimize çok ama çok çalışalım.. Seçimi kazandığımızda göreceksiniz bu millet rahat bir nefes alacak. Hepimizi rahat bir geleceğe adım atacağız. Bu iktidardan kurtulmak zorundayız. Bir avuç dışında herkes mutlu olacak.

“SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZDA MİLLET KAZANACAK”

Seçimi kazandığımızda millet kazanacak size söz. Bana gelip nasıl başardınız diye sorulduğunda ben de onlara bana sormayın sandık başında tarih yazan demokrasi neferlerine sorun diyeceğim. Vatanseverlere yurtseverlere sorun diyeceğim.

“MUTLAKA SANDIKALARA GİDİN OYUNUZU KULLANIN”

Ülkemizin 4 bir yanındaki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum aynı zamanda bütün ülkenin hazır olması lazım. Her yaştan her köyden her ilçeden kasabadan şehirden kıymetli seçmelerimiz 28 Mayıs’ta sandığı protesto etmenin sandığa gitmemenin maliyeti çok yüksek olmayacak. Asla tereddüt etmeyin mutlak sandıklara gidin oyunuzu kullanın. Oy verirken çok derin düşünün. Karar verirken sadece kendinizi değil çocuklarınızı düşünün. Çocuklarınızın geleceğe umutla bakmasını istiyorsanız, gerçekten bu seçimde karar vermek çok kolay. Büyük bir değişime imza atıp hep birlikte demokrasi ve huzur içinde yaşayacağız. Ya da iktidarın kalmasına müsaade ederek, içinden çıkılmaz ekonomik sosyal eğitim her türlü bir girdaba sürükleneceğiz. Uzun yıllar büyük bir karanlığa mahkum olacağız. Onun için asla tereddüt etmeyelim. 28 Mayıs’ta sandıkları dolduralım Türkiye’nin akil ve demokrat lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verelim. Ülkemizin içinde sürüklenmekte olduğu ekonomik çöküşten kurtulalım.

CHP’li Canpolat: Seçimi kazanmak mümkün